F.Bahçe’ye bu kadar kolay ceza verilmesine şaşırdığını söyleyen Alves, “Bu takım geçen yıl UEFA Kupası’nın kapısından döndü. Kupa kazanılsa, UEFA bu cezayı verebilecek miydi” dedi.

F.BAHÇE’nin yıldız transferlerinden Bruno Alves, yeni sezon öncesi Türk basınında ilk kez Hürriyet’e konuştu...
Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde bir araya geldiğimiz Portekizli savunmacı, futbol hayatı, sarı lacivertli takıma transferindeki süreç, yeni takım arkadaşları ve geleceğe dönük çarpıcı açıklamalar yaptı... Biz sorduk, Bruno Alves samimi cevaplar verdi....

Fenerbahçe’ye geldiğin zaman UEFA’dan gelen ceza hakkında bilgin var mıydı?

- Görüşmeye başladığımda men edilme durumu söz konusu değildi. Eğer bilmiş olsaydım da kararım değişmezdi. Çünkü bu ceza ve karar Fenerbahçe’den daha büyük değil. Ceza gelmiş olsaydı yine gelirdim.

F.Bahçe, UEFA’dan men edildi ve sonra CAS kararıyla Avrupa’ya alındı. Bu sende ve takımda bir hırs yarattı mı?

- Fenerbahçe’nin yeri her zaman Avrupa. Böyle bir güçlü organizasyona sahip olan bir takım her zaman Avrupa’da olmalıdır. Anlamakta güçlük çektiğimiz noktalar vardı. F.Bahçe geçen sezon Avrupa’nın yarı finalisti.
Bu maçların hissiyatı çok farklıdır. Bunu yaşadığınız zaman devamını da getirmek istersiniz. Bu takım devamlı Avrupa’da olmalıdır. F.Bahçe’nin ne kadar büyük olduğunu görüp yaşamak için Avrupa’nın büyükleri ile yarışmalısınız.

Babam, amcam ve kardeşim futbolcu

ŞİKE sürecinde Fenerbahçe’ye Avrupa’da ve Türkiye’de bir haksızlık yapıldığını düşünüyor musun?
Çok net bir şey söyleyebilirim. Fenerbahçe geçen sene Avrupa Ligi’nde yarı finalde elendi. Eğer finale çıkıp kazansaydı UEFA aynı kararı alabilecek miydi? Bunu merak ediyorum. Fenerbahçe’nin büyüklüğünü gördükten sonra hakkında alınan kararların bu kadar kolay verilmesi beni şaşırtıyor. Fenerbahçe’yi men ederken sadece bir takımı değil bir ülkeyi ve bir camiayı bağladığını, bu kararlar alınıyorken sonrasındaki reaksiyonlarının çok iyi incelenmesi gerektiğini ve başka yollar varsa bunların araştırılması gerektiğini düşünüyorum.

Baban Washington Alves, amcan Geraldo ve iki kardeşin de futbol oynadı. Aileden futbolcusun.

- Futbola küçük bir kulüpte başladım. Babam da alt yapıda hocaydı. Onun da desteği ile futbola başladım. Bu benim adıma önemliydi.

Fenerbahçe’nin hedefleri sana göre ne olmalı?

- Fenerbahçe’nin öncelikli hedefi ligde şampiyon olmak. Sonra şampiyonlar ligi’nde sürekli mücadele edip her sene çıtayı daha yukarıya taşıması.

Maradona o kupayı eliyle aldı!

MESSİ mi Ronaldo mu?

- Cristiano tabii ki… Realist bakışım var.

Pele mi Maradona mı?

- Kesinlikle Pele… Dünya Kupası’nı 3 kere aldı. Maradona 1 kez aldı onu da eliyle aldı. Babam da Pele’ye karşı oynamıştı. O da benim gibi stoperdi. Amcam da Brezilya Milli Takımı’nda oynadı. Zico ile birlikteydi.

Türkiye’deki en iyi yerli futbolcular kimler?

- Arda Turan en iyisi. Ayrıca Emre Belözoğlu, Volkan Demirel. Yabancılardan ise Raul Meireles.

Ailenizde çok sayıda futbolcu var. Kardeşin Julio Alves neden başarılı olamadı?

- Yeterince şans bulamadığını düşünüyorum. Çok fazla takip edemedim. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Oyuncular hakkında hocanın farklı seçenekleri vardır. Kendisi çok genç bir oyuncu. Ama ailemdeki en önemli oyuncu bana göre amcam Cleofas Dias Alves Geraldo. 22 yaşına kadar 7 kez Brezilya Milli Takımı’nda oynadıktan sonra trajik şekilde hayatını kaybetti. Flamengolular onun heykelini dikti. Onun hakkında en iyi arkadaşı olan Zico’dan bilgi alabilirsiniz.

Yüreğimi sahaya koyarak oynarım

PORTO-Benfica maçlarında çok agresif görüntüler sergilerdin. Özellikle Nuno Gomes’e attığın kafa hafızalardan silinmedi.

- Bugüne kadar nasıl oynadıysam bundan sonra da öyle oynayacağım. Agresifliğim sadece topa yapılan bir agresiflik. Takımım için sahada her şeyi yapacağım. Yürekli ve hislerimi sahaya yansıtan bir oyuncuyum. Bunu yaşamak ve hislerimi sahaya yansıtmak hissettiğim duygular. Bu da agresif görünmeme neden olabilir.

Salzburg’a karşı gerekeni yapacağız

Salzburg’un zorlu bir rakip olduğunu söyleyen Alves, “Ama sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi.

BRUNO Alves’in gözüyle Fenerbahçe nasıl bir camia?

- Kapısından içeri girdiğim andan itibaren bir dünya kulübüne geldiğimi anladım. Kariyerimin en parlak günlerini Fenerbahçe forması altında geçirmek istiyorum, bu yüzden buraya geldim. Bana güvenenleri mahçup etmeyeceğim.

Salzburg rövanşı ne olacak?

- Avrupa’nın elit takımları nasıl hazırlanıyorsa biz de öyle hazırlanıyoruz. İlk maç zor geçti ikinci karşılaşma daha da zor geçecek. Salzburg çok dinç ve hızlı bir takım. Sponsoruyla, tesisleriyle hedefleri olan bir takım. Ama biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bizim yerimiz Avrupa. Muhteşem taraftarımıza çok iş düşüyor. Onlar yanımızda olduğu sürece geçemeyeceğimiz engel yok.

2 Egemen'in ben 22’yi aldım

Neden 22 numarayı tercih ettin?

- PORTO’da kaptanken 2 numarayı giyiyordum. Geldiğim zaman 2 numara dolu olduğu için 22’yi tercih ettim.

F.Bahçe’nin büyük bir kulüp olduğunu biliyordum

F.BAHÇE’ye gelmende en büyük unsur ne oldu?

- F.Bahçe’ye gelmeden önce tanıyordum. Sarı lacivertlilere karşı da mücadele etmiştim. Raul Meireles ile milli takımda birlikteydim. Bana sürekli Fenerbahçe’nin ne kadar büyük ve oturmuş bir camia olduğunu anlatmıştı. Yani kulübümü daha önceden çok iyi tanıyordum.

Tatilde de çalışıyorum

SPALETTI yüksek karakterli, çok profesyonel bir oyuncu olarak tanımladı seni. Bunu nasıl başarıyorsun?

- Dinlenme döneminin 10 günü ya da iki haftasını tatil olarak geçiriyorum. Onun dışında çalışıyorum. Babamla çalışıyorum. Çalışmazsam kendimi kötü hissediyorum. Buraya gelmeden önce daha fazla çalıştım. Hem büyük bir takıma geldim hem de çok zorlu bir ligde oynayacağımı biliyordum. Bu nedenle çalışmalara hız verdim.

G.Saray’ı yenip Süper Kupa’yı alırsak Türkçe şarkı söyleyebilirim

“Şu an bildiğim Türkçe şarkı yok ama. Süper Kupa’yı kazanırsak dostum Meireles gibi eğlenmek istiyorum.”

MEIRELES’in yaşadığı talihsiz bir olay vardı. Neler söylemek istersin?

- Portekiz Federasyonu, Cristiano Ronaldo başta olmak üzere ona çok büyük destek verdi. Çünkü Meireles hem milli takım için hem de bir insan olarak çok önemli biri. Türkiye’nin bu sıcak atmosferini çok benimsedi. Raul çok aşırı eleştirildi ve gereğinden fazla yerden yere vuruldu. Çok önemli bir futbolcu ve insan olduğu için ona olan desteğimizi esirgemedik.

Senden de maçlardan sonra Türkçe şarkılar duyabilecek miyiz?

- G.Saray’ı yenip Süper Kupayı alırsak bende bir şarkı söyleyebilirim.  Şu an bildiğim Türkçe bir şarkı yok ama Meireles’in evinde kalıyorum ve devamlı Türkçe müzik dinliyor.

Çocukluğunda Porto’yu mu tutardın?

- Büyüdüğüm kulüp Porto. Yıllarca futbol oynadım. Porto’ya karşı ayrı bir sevgim ve ilgim var. Orada çok fazla arkadaşım var.

Eski takımın Porto, G.Saray’a yenildi. Ne hissettin maçı izlerken?

- Porto’ya karşı ilgim var. F.Bahçe’nin en büyük rakibi Galatasaray. Çok hoşuma gitmedi bu skor ama bir hazırlık maçı olduğu için çok da ciddiye almamak gerek diye düşünüyorum. Eğer resmi maç olsaydı durum farklı olurdu.

ALVES’E UEFA’DAN MÜJDE

RED Bull Salzburg’la oynanan Şampiyonlar Ligi 3. turu ilk maçının ardından ev sahibi kulübün UEFA’ya yaptığı Bruno Alves başvurusu reddedildi.