ANKARA - CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı’na, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Guus Hiddink’in, Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptığı sözleşmeye bir madde koydurttuğu, bu maddeye göre, eğer Federasyon, Hiddink’in sözleşme şartlarını medyaya açıklarsa Hollandalı Hoca’nın tazminat alacağı şeklinde basında haberlerin yer aldığını belirten Öztürk, şöyle dedi:

“Ayrıca Guus Hiddink’in, ülkesi Hollanda’da vergi kaçakçılığından yargılandığı, ünlü teknik adamın 2007’de, Belçika’da ikametini gösterdiği evde yaşamamakla suçlandığı, savcılık Hiddink’in böylece Hollanda’dan 1,4 milyon euro vergi kaçırdığını, 10 ay hapsinin istendiği, ancak 45 bin euro para cezası ile 6 ay tecilli hapis cezasına çarptırıldığı da basındaki haberlerde yer almıştır.”

“GİZLİ ANLAŞMA VAR MI?”
Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Hiddink’in sözleşme şartlarını medyaya açıklarsa Hollandalı Hoca’nın tazminat alacağı iddialarının doğru olup olmadığını merak eden CHP’li Öztürk, “Doğru ise Futbol Federasyonu’nun böyle bir gizlilik anlaşmasına imza atma gerekçesi nedir” diye sordu.

“YILLIK NE KADAR ÜCRET ALIYOR?”
Guus Hiddink’in, anlaşma gereği Türkiye Futbol Federasyonu’ndan aldığı yıllık ücretin ne kadar olduğunu soran Öztürk, Devlet Bakanı Özak’a, şu soruları sordu:

“Guus Hiddink’in almış olduğu yıllık ücretten hariç başka herhangi bir prim, ev kirası vb. almış olduğu ek ücretler var mıdır? Varsa nelerin karşılığında bu ek ücretler ödenmektedir? Ödenen ek ücretlerin yıllık toplamı kaç TL’dir?

Basında yer alan haberler doğru ise; Hollanda’da vergi kaçırma olayından ötürü sicili bozuk bir teknik direktörle neden anlaşma yapılmıştır?

Hollanda’daki sicilinden dolayı, Guus Hiddink hakkında ülkemizde de buna benzer bir vergi kaçırma şüphesi konusunda her hangi bir inceleme yapılmış mıdır? Yapıldıysa inceleme sonucu ne olmuştur?
Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye’deki kulüplerin buna benzer sözleşmeler imzalamasına izin vermekte midir?”(anka)