İSTANBUL (AA) - Otomobil sporlarında 2018 Porsche GT3 Cup Benelux şampiyonluğunun yanı sıra Porsche Carrera Cup Fransa yarışını kazanan milli sporcu Ayhancan Güven, gelecek sezon dünya şampiyonasında yer almak istediğini söyledi.

Ayhancan Güven, Beşiktaş'taki Point Hotel'de Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkan Vekili Eren Üçlertoprağı ve Başkan Yardımcısı Nisa Bozkurt Ersoy'un da katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

1987 yılından bu yana yapılan, dünyanın en prestijli ve en çekişmeli tek marka kupalarından birisi olarak kabul edilen Porsche Carrera Cup Fransa'da şampiyonluk elde eden ilk yabancı pilot olan Ayhancan Güven, mutluluk duyduğunu belirterek, "Beni başından beri destekleyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı'ya teşekkür ederim. Başından beri yanımdalar. İçinde hikayeler barındıran bir şampiyonluk yaşadım. 32 sene içinde ilk defa Fransız olmayan bir pilot bu yarışı kazandı. Gelecek sezon dünya şampiyonasında yer almak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Motor sporlarına babasının desteğiyle başladığını aktaran 20 yaşındaki milli pilot, "En iyisi olmak için çalıştım. Küçük yaşlarda bilgisayar önünde simülasyonda oyun oynayarak başladım. Kartingde 16-17 yaşına kadar Türkiye şampiyonlukları kazandım, Avrupa'da dereceler elde ettim. Simülasyonda geçirdiğim vakit beni geliştirdi. Asıl kırılma noktası ise 2016'da Türkiye Şampiyonlar Şampiyonası'nı kazanmamdı. Daha sonra Serkan Yazıcı bana şans verdi. Ben de bu şansı iyi kullanmaya çalışıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ayhancan Güven, sezona biraz sıkıntılı başladığını da anlatarak, "Belirsizlikleri iyi yönettik. Test sürecini atladık. Toplamda 5 farklı ülkede 12 yarış yaptık. Bir sezonluk mücadelenin sonunda son turda şampiyonluğu elde ettik. Şimdi 10 gün sonraki dünya finallerine odaklanıyorum. Orada elde edeceğim başarı kariyerimi bir üst noktaya taşıyabilir. Seneye bu başarıyı sürdürebilirsek, dünya şampiyonasına daha da yaklaşabiliriz." diye konuştu.


- Eren Üçlertoprağı: "Ayhancan'ın başarıları ülkemiz için çok değerli"


TOSFED Başkan Vekili Eren Üçlertoprağı, Ayhancan Güven'in Fransa'da elde ettiği başarının Türkiye için çok değerli olduğunu kaydetti.

Federasyon olarak çok mutlu olduklarını aktaran Üçlertoprağı, şunları kaydetti:

"2015 Aralık'ta göreve geldiğinde başkan Serkan Yazıcı'nın amaçlarından birisi milli bir sporcunun uluslararası başarı kazanmasını sağlamaktı. Ayhancan, aile desteğiyle belli bir yere kadar gelmişti ama ona daha profesyonel destek gerekiyordu. Ayhancan için önemli bir bütçe ayrıldı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığından beri Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da Ayhancan'a çok desteği oldu. Ayhancan'ın elde ettiği başarı bizim için mutluluk kaynağı. Ayhancan'ın başarıları ülkemiz için çok değerli. Bir Türk olarak başarılı olması gurur verici bir şey. Daha büyük başarılar elde edeceğine inanıyoruz."

TOSFED Başkan Yardımcısı Nisa Bozkurt Ersoy ise Ayhancan'a yaşattığı gurur için teşekkür ederek, "Ayhancan, federasyonun gençlere verdiği desteğin en büyük kanıtı. Federasyon olarak göreve geldiğimizden beri hayalimiz, gençleri desteklemek ve yetenekli sporcu çıkarmak. Gençleri destekleme noktasında üzerimize düşeni yaparken, tüm markaların bu işin içinde olmasını arzu ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Milli sporcu Ayhancan Güven, Fransa'da Paul Ricard Pisti'nde 13-14 Ekim'de düzenlenen yarışlarda 2018 Porsche GT3 Cup Benelux ve Porsche Carrera Cup Fransa şampiyonluklarını elde etmişti.