Avrupa Spor Başkentleri Birliği Başkanı Gian Francesco Lupatelli, İstanbul'un prestijini daha da artıracak kararı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Lupatelli, "İncelemelerden sonra aldığımız kararı açıklamak için toplandık. İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti olarak seçilmiştir. Bundan dolayı çok büyük mutluluk duymaktayız." dedi.

30 Kasım'da Brüksel'de yapılacak Avrupa Parlamentosu'nda, bu yılın başkenti Valencia'nın açıklanacağını belirten Lupatelli, bu toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ı da davet ederek orada kendilerine sertifikayı takdim edeceklerini söyledi.

Egemen Bağış, ilk defa bir Türk şehrinin spor başkenti ilan edildiğini ifade etti. Türkiye'nin artık her konuda Avrupa'nın en dinamik ve sağlıklı ülkelerinden bir tanesi olduğunu dile getiren Bağış, "Avrupa spor başkenti yediden yetmişe herkese sporu sevdirmeyi ve Avrupa şehirleri arasındaki iletişimi artırmayı hedefliyor. Bu sene karşımızda iki rakip vardı. Avrupa Spor Başkentleri Birliği Heyeti, diğer 2 şehri ve İstanbul'u gezdikten sonra dün akşam kendi aralarında toplanıp kararlarını verdiler. Ve İstanbul'u oybirliğiyle Avrupa Spor Başkenti ilan ettiler. Artık Türkiye her alanda Avrupa'nın çok doğal bir üyesi olduğunu her vesileyle ortaya koyuyor." dedi. Kadir Topbaş ise İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olduğu süreçte, yapılan altyapılar ve tesisler sayesinde Avrupa Spor Başkentleri seçildiğini ifade etti.
 






Zaman