Trabzonspor'un 2-2 berabere kaldığı Gaziantepspor karşılaşmasından sonra yaşananlar Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Hakemler, Avni Aker Stadı’ndaki soyunma odasından çıkamadı.
Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yaşananların ardından, “Talimatı ben verdim” ifadelerini kullanmış ve toplam 8 yönetici, 1 TFF yöneticisi, 1 başkan ve 1 sportif direktör, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından toplam 10 yıl 5 ay hak mahrumiyeti cezası almıştı. 
Trabzon'da yaşanan hakemlerin alıkonma skandalının detaylarını Hürriyet Gazetesi paylaştı.
OLAYLAR BAŞLIYOR...
Karşılaşmanın Temsilcisi Ünal Akça, Türkiye Futbol Federasyonu’na Trabzon’da yaşanan olayları böyle rapor etti: 

RAPORU YAZAN: Ünal Akça
İLİ: İstanbul
KLASMANI: Federasyon güvenlik ve akreditasyon temsilcisi
GÖZLEMCİ: Nedim Göklü - Balıkesir
EV SAHİBİ SEYİRCİ: 4461
MİSAFİR SEYİRCİ SAYISI:
OLAYLAR VE İHLALLER
A- TAKIM OLAYLARI (Yönetici, teknik adam, oyuncu vb.)
Karşılaşmanın bitiminden yaklaşık 45 dakika sonra (Saat 00.30’da) ev sahibi kulüp yöneticisi olarak akredite edilen Köksal Güney, Ömer Demir ve Yakup Arslan ile bu müsabaka için akredite olmayan ve isimleri kendilerinden öğrenilen ve Trabzonspor Kulübü resmi internet sitesinde bulunan fotoğraflarından tespit edilen Trabzonspor yönetim kurulu üyeleri, Ali Kemal Başaran, Ali Uzunay, Onun İncehasan, Seyfettin Tayfun Kahyaoğlu ve Mehmet Terzi ile birlikte isimleri belirlenmeyen ve akreditasyon kartları olmayan yaklaşık 25 kişilik bir grup hakem odasının bulunduğu koridora girdi.
Bu isimler, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun talimatı ile müsabaka hakemlerini protesto etmek amacıyla geldiklerini, hakemleri stadyumdan çıkarmayacaklarını söylediler. Aynı grup hakemleri kararlarını düşünmeye davet ettiklerini belirtmiş ve bu alanda beklemeye başlamışlardır.
‘İKİNCİ TALİMATI BEKLEDİLER’
1 saat süreyle koridorlarda bekleyen yönetici ve diğer kişiler, müsabaka resmi güvenlik amiri Metin Doğan tarafından ve tarafımızdan bu alanı boşaltmaları ve hakemlerin stadyumdan güvenli bir şekilde ayrılmalarının sağlanması konusunda defalarca uyarılmıştır. Ancak başkanlarından gelecek ikinci bir talimata kadar eylemlerini sonlandırmayacaklarını ve buradan ayrılmayacakları yanıtını vermişlerdir.

SANDALYE ALDILAR
Daha sonra koridora sandalye getirip oturarak beklemeye başlamışlardır. Tüm ikna çabalarımıza rağmen, koridorda yer alma ve hakemlerin odalarından çıkmalarını engelleme eylemlerini saat 03.00’a kadar sürdüren bu kişiler, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Trabzon’a geleceğini ve hakemler ile görüşeceğini, o gelene kadar da eylemlerini bitirmeyeceklerini söylemişlerdir.
Müsabaka Resmi Güvenlik Amiri Metin Doğan ile konu tekrar değerlendirilmiş, İl Emniyet Müdürü ile yapılan görüşme ve aldıkları talimat konusunda tarafımıza bilgi verilmiş ve son kez uyarı yapılacağı ve gerekirse müdahale edilerek, koridorun boşaltılacağı ve hakemlerin stadyum dışına çıkarılacağı beyan edilmiştir.
‘İBRAHİM USTA GÖREVLİYİ İTTİ’ 
Türkiye Futbol Federasyonu Asbaşkanı İbrahim Usta’nın 1 yıl 6 ay hak mahrumiyeti aldığı olaylar hakkında yazılan rapor ise şöyle:
“DAKİKA 8: MS (Müsabaka sonrası) Müsabakada federasyon, medya temsilcisi olarak görev yaptığım esnada koridorda ve hakem odasının yaklaşık 6-7 metre uzağında, FGAT (Fedarasyon güvenlik ve akreditasyon temsilcisi) Kemal Özbek’in arkasında bulunduğu sırada koridora 3 kişi girmiş, üzerinde akreditasyon kartı bulunmayan ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Usta olduğunu tanıdığım kişi hızlı adımlarla hakem odasına yönelmiş, kapıda bekleyen resmi güvenlik görevlisini iterek hakem odasının kapısını açmaya çalışmıştır.

'6-7 YUMRUK ATTI'
Kilitli olmasından dolayı kapıyı açamamış, açamadığı kapıya 6-7 yumruk atmış, bağırarak açılmışını istemiş, ancak kapı açılmamış ve yanında bulunan kişilerin kollarına girmesiyle zorla uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. Odadan 4-5 metre uzaklaştırıldıktan sonra:
- Yeter ya.. Şerefsizin oğlu..........(sinkaflı bir şekilde) sözlerini söylemiş, yanında bulunan kişiler tarafından uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. Usta’nın yanında bulunan kişiler ağzını kapatmaya çalışmış ama o giderken;
- Bu kaç oldu, puanlarımızı çaldınız, şerefsizin oğlu...... Çocuğu.. Sözlerini söylemiş ve yanında bulunan kişiler tarafından aynı koridorda bulunan personel odasına alınmıştır. Yaklaşık 20-25 dakika bu odada kaldıktan sonra, buradan yanındakilerle birlikte ayrılmıştır.”
'KAPIMIZI YUMRUKLADILAR, AÇTIRMADIM'
Temsilci Ünal Akça, raporunun bir bölümünde ise kapısı yumruklandıktan sonra hakem Çağatay Şahan ile bir araya geliyor ve olayı soruyor:
- Müsabakadan sonra (kapı yumruklanması olayı) bu durum hakem Çağatay Şahan’a sorulmuş. Şahan ise, “Odalarının kapısının açılmaya çalışıldığını, yumruklandığını ve kimin yaptığını bilmediğini” ifade etmiştir.
- Şahan bununla da yetinmemiş ve “Kapıyı kendisinin açtırmadığını, bu durumu da raporuna yazacağını” belirtmiştir.