Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile Trabzonsopr arasında 16 Mayıs tarihinde oynanan ve 1-1 sona eren maçın ardından çıkan olaylarla ilgili, Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Faruk Söker tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Savcı Söker tarafından hazırlanan iddianamede, Turkcell Süper Lig'in son haftasında Bursaspor'un Beşiktaş'ı yendiği ve şampiyon olduğunun Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki Fenerbahçeli taraftarlar tarafından öğrenilmesi üzerine statta bulunan seyirciler arasında huzursuzluk çıktığı ve protesto gösterileri yapıldığı, şüphelilerin de ''kamuya ait olan stadın koltuklarını kırarak, kağıtları ve pankartları tutuşturarak yangın çıkardığı'' anlatıldı. Ayrıca şüphelilerin, ''olay esnasında yangını engellemeye çalışan güvenlik görevlilerine direnerek, yangın tüplerini aşağıya attıklarına'' da işaret edilen iddianamede, şüphelilerin, ''yangının ateşini körüklemek amacıyla stadın koltuklarını kullandıkları, stadın C bloğunu yangın çıkararak zarara uğrattıkları, bu sırada kamera sisteminin de zarar gördüğü'' belirtiliyor.

Sanıklardan Doğan Yazgan ile Nihat Demir'in ise stat dışında trafik ışıklarına ve ''Toma'' adlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait araca zarar verdikleri belirtilen iddianamede, bu sırada polis memurları Ömer Vural, Tevfik Kutlucan, Hüseyin Bozkurt ile Selçuk Kalın'ın basit tıbbi müdahale ile iyileşebilecek şekilde yaralandıkları ifade ediliyor.

İddianamede, sanıklar Yazgan ve Demir'in, ''yakarak mala zarar verme'' ve ''cebir, şiddet ve tehditle görevlerini yaptırmamak için direnme'' suçlarından, TCK'nın 152/1-a, 152/2-a ve 265/1 maddeleri uyarınca 2,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları talep ediliyor.

Diğer sanıklar Muammer Aydın, Emir Hulusi Yolaç, Alper Yenigün, Taner Karabağ, Hüseyin Doğan, Ferdi Aygüneş, Abuzer Çetinkaya, Emre Karacalı, Şahin Karakoyun, Erdem Akın, Efe Akman, Burak Mısırlı ve Ahmet Ersin'in de ''yakarak mala zarar verme'' suçundan 2 yıldan 12'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen iddianamede, hafif yaralanan 4 polis memuru ile Fenerbahçe Spor Kulübü ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü İstanbul İl Müdürlüğü mağdur olarak gösteriliyor.

Soruşturma aşamasında yakalanarak adliyeye sevk edilen ilk 9 kişiden 7'si tutuklanarak Maltepe Cezaevine gönderilmişti. Daha sonra gözaltına alınan 6 kişi ise tutuklanması istemiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkemece serbest bırakılmıştı. Tutuklu 7 sanık için avukatları tarafından yapılan tutukluluğa itiraz üzerine bu şüpheliler çeşitli tarihlerde tahliye edilmişti.

Davanın önümüzdeki günlerde Kadıköy 8. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmesine başlanacak.



gazeteport