Sabah Gazetesi'nin haberine göre Türkiye Basketbol Federasyonu, başörtüyle basketbol oynamak isteyen kadınların önündeki engeli kaldırdı. Bosna Hersekli basketbolcu Indira Kaljo ve arkadaşlarının FIBA'ya karşı başlattığı imza kampanyasıyla iki yıl önce "geçici serbestlik" alan ve nihai kararı bekleyen sporculara ilk müjde TBF'den geldi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İstanbul milletvekili Ravza Kavakçı Kan ve AK Parti eski milletvekili Merve Kavakçı'nın destekleriyle birlikte TBF tarafından alınan karar sonrası artık basketbol oynamak isteyen kadın sporcular başörtüleriyle sahada yer alabilecek. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun 5 Eylül'de çıkardığı lisansla Merve Şapcı başörtülü ilk kadın basketbolcu oldu.

KÜÇÜKÇEKMECE KAPILARINI AÇTI
Bölgesel Kadınlar Ligi'nde yer alan Küçükçekmece Basketbol Kulübü de başörtülü kadın sporculara destek olarak, kadrosuna bu sporcuları katmaya başladı. Indira Kaljo'nun başlattığı kampanyanın Türkiye'deki temsilciliğini üstlenen ve Küçükçekmece Basketbol Kulübü'ne transfer olan Merve Şapcı, "Desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a, Ravza Kavakçı ve Merve Kavakçı'ya çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de bize hep sahip çıktı" diyerek Kaljo'nun kendisi gibi başörtülü sporculara ilham kaynağı olduğunu söyledi.