Bank Asya 1. Lig takımlarından Kasımpaşaspor’un dümenine Beşiktaşlı işadamları geçti.

Hürriyet gazetesinde Ceyhun Kuburlu imzasıyla yer alan haberde, Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner'in satın aldığı kulübün başkanlığını, İstinyepark’ın ortaklarından Zafer Yıldırım yapacak.

Kulübün yönetim kurulunda İhsan Kalkavan ve Mübariz Mansimov Gurbanoğlu da var.

Yeni yönetim kurulu 
Turgay Ciner 
Zafer Yıldırım 
Hasan Hilmi Öksüz 
Can Kaymak 
Ahmet Misbah Demircan 
İhsan Kalkavan 
Mübariz Mansimov Gurbanoğlu 
Mehmet Turgut Yılmaz 
Mehmet Fatih

Beşiktaşlı zengin işadamlarının çoğunlukta olduğu yeni yönetimin başkanı olan Zafer Yıldırım, “Türk futboluna yeni bir model kazandıracağız. Yeni bir taraftar kitlesi oluşturup yatırım yapacağız" dedi.

"DERNEK YAPISI DEĞİŞMELİ" 
Turgay Ciner’in yeni yönetim kurulunu belirlerken sektörü bilen isimlerle çalışmak istediğini anlatan Zafer Yıldırım, şu bilgileri verdi: “Son yıllarda futboldaki gelişmeler çok iyi değil. Dernekleşme futbolun gelişimine olumsuz katkı yapıyor. Bu yapının biran önce değişmesi gerekiyor. Dernek statüsündeyken projelerin hayata geçmesi kolay olmuyor. Kasımpaşaspor’u örnek bir model olarak yeniden kurguluyoruz. Kulüp için öncelikli hedefimiz taraftar kitlesini arttırmak. Daha sonra tesisleşmeye yatırım yapılacak.”

BÜTÇE 10 MİLYON LİRA 
Kasımpaşaspor’un mevcut bütçesinin 8 milyon lira ile 10 milyon lira arasında değiştiğini anlatan Zafer Yıldırım, şöyle konuştu: “Bütçemiz şu an için çok yüksek değil. Ancak bu bütçeler Süper Lig’de ciddi oranda artıyor. Biz de bu bütçeleri arttırmayı planlıyoruz. Sponsorluk çalışmaları da mutlaka olacaktır. Lisanslı taraftar ürünü yatırımları da gerçekleşecek. Türk futbolunun artık mevcut kavgaları bir kenara bırakıp gelişmesi için herkesin bir şeyler yapması lazım.”

GÖZTEPESPOR'A BENZİYOR 
Altınbaş Holding’in de bir kaç yıl önce Göztepespor’u satın aldığını hatırlatan Yıldırım, “Altınbaş’ta bizim gibi bir model geliştirmeye çalışıyor. Ancak onlar biraz daha yavaş gidiyor. Artık günümüz futbolunda bunları görmek mümkün. Avrupa’da bir çok kulüp profesyonel yönetimlerle büyüyor. Türkiye’de de bunlara ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Daha önceden de futbolda yöneticilik yaptım” dedi.


NTV