Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlıspor bünyesine geçmesinin başlıca sebeplerinden birinin Ahmet Gökçek olduğunu söyledi.

Gökçek'in, Osmanlıspor'un bünyesinde kendisini görmek istediğini ifade eden Sofuoğlu, kendisinin de Osmanlıspor hayranı olduğunu dile getirdi.

Sofuoğlu, motor kaskında her zaman Osmanlı arması taşıdığını belirterek, "Türkiye'de lisansımı çıkarttığım bir kulüp yoktu. 'KENAN54' kulübü adına lisans çıkarıyorduk. Bundan sonra dünya şampiyonasında Osmanlıspor lisansıyla yarışacağım. Türkiye'de böyle bir destekçimizin olması bizim için çok güzel" diye konuştu.

Başkent kulübünün sadece kendisine değil yetiştirdiği Toprak Razgatlıoğlu'na da destek olduğunu vurgulayan Sofuoğlu, şunları kaydetti:

"İnşallah Osmanlıspor'un yaptığı diğer spor kulüplerine de örnek olur. Sadece Kenan Sofuoğlu ya da Toprak Razgatlıoğlu değil tüm spor dallarındaki sporculara destek olurlar. Bu hem maddi hem manevi olarak ferdi sporcuların ihtiyacı olan bir şey. Osmanlıspor'un bizimle beraber olması bize daha da güç verecektir. Dünya şampiyonasında inşallah kazandığım yarışlarda Osmanlıspor forması giyeceğim ve onunla tur atacağım. Benim için özel bir forma hazırlanıyor. Bu forma da 1 numara, kendi ismim ve Osmanlıspor arması olacak. Yarışlardan sonra Osmanlıspor formasıyla tur atmak umuduyla hazırlıklarımız çok iyi bir şekilde sürüyor."