Avukat Hassan Mahmood'un müracaatı üzerine açılan dava bu sabahtan itibaren kurulda ele alınmaya başlandı. Hassan Mahmood, eşitlik kurulu başvurusu hakkında yaptığı açıklamada "FC Kopenhag yönetimi, biletlerin daha önce yaşanan olaylar nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. Öyle olsa idi, tüm biletler iptal edilirdi. Sadece isimleri nedeniyle göçmenlerin biletleri iptal edilmezdi. Burada yapılan bir ayrımcılık var bu nedenle Eşitlik Kuruluna hukuksal başvuruda bulundum. Ben şahsen bilet almadım ama aldığı bilet iptal edilen 80 kişi bana başvurarak dava başvurusunda bulunmamı istedi. Eşitlik Kuruluna başvurduğumu sosyal medyada duyurduktan sonra da yüzlerce müracaat başladı. Henüz açamadığım mektuplar var" dedi.

Eşitlik Kurulu da sadece Avukat Hassan Mahmood değil, bir çok özel şahıs ve hukuk bürosundan şikayetler aldıklarını bildirdi. Kurul, çok sayıda şikayet üzerine FC Kopenhag Kulübü hakkında dava açarak, şikayetlerin bu sabahtan itibaren incelenmeye başlandığını, kulübe ağır bir ceza verilebileceğini açıkladı.

REAL MADRİD TARAFTARLARINA ŞOK

FC Kopenhag Kulübü, sadece Türklerin biletlerini iptal etmekle kalmadı. Türkler ve diğer göçmenlerden gelen tepkilerden sonra şimdi de Real Madrid taraftarlarına "maça gelmeyin" çağrısı yaptı. FC Kopenhag sözcüsü Daniel Rommedahl, sadece Galatasaray taraftarları değil, Real Madrid taraftarları konusunda da güvenlik önlemlerini almak zorunda olduklarını belirterek, "Parken Stadyumu'nda rakip takım taraftarların oturacağı yer bellidir. Rakip taraftarlar için yaklaşık 1900 yer yani kapasitenin yüzde 5'i ayrılmış durumda. Kurallar herkes için aynıdır. Sadece Galatasaray değil, Real Madrid taraftarlarının biletlerini de iptal ettik. Rakip takım taraftarları bilet almak için kendi kulüplerine müracaat edecekler. Rakip takım forması ile maça girmek isteyenler kapıdan alınmayacak. Real Madrid taraftarları maça hiç gelmesin" diye konuştu.


ÜNSAL TURAN - KOPENHAG / DHA