KASTAMONU (AA) - BİLAL KAHYAOĞLU - Milli boksör Çağla Aluç, burnunun kırılmasından korkarak başladığı boksta hedefini dünya şampiyonluğu olarak belirledi.

Hindistan'da yarın başlayacak Dünya Genç Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi 64 kiloda, Hacettepe Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Çağla Aluç temsil edecek.

Kariyerinde Avrupa şampiyonluğu bulunan Çağla'nın hedefi, Dünya Şampiyonası'nda da birincilik kürsüsüne çıkmak.

Milli boksör Çağla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boksa 6 yıl önce başladığını, daha önce ise 3 yıl futbol oynadığını söyledi.

Boksu çok sevdiğini dile getiren Çağla, "Boksa başlarken 'burnum kırılır' diye korkuyordum. Daha önce başlamak istiyordum ama korktuğum için başlayamadım. Daha sonra ağabeyim ikna ederek beni boksa gönderdi." dedi.


- "Hedef Tokyo Olimpiyatları"


En büyük hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğuna işaret eden Çağla, şöyle devam etti:

"Bir Avrupa şampiyonluğum, iki de ikinciliğim var. Türkiye'deki turnuvalarda da şampiyon oldum. Asıl hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları. Dünya Şampiyonası'na daha önce bir defa katılıp kaybetmiştim. Daha çok çalıştım ve Avrupa şampiyonu oldum. Azimle Dünya Şampiyonası'na hazırlandım. Bu sefer şampiyonluk getireceğim. Yavaş yavaş, adım adım hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları."

Çağla Aluç, 2020'den sonra profesyonel boks ile öğretmenliği bir arada yürütmeyi planladığını aktararak, "Benim için en büyük hedef, İstiklal Marşı'mızı bütün dünyaya dinletmek ve Türk bayrağını en yukarıya çıkarmak. Askerlerimiz nasıl cephelerde savaşıyorsa biz de alın terimizi bu amaçla akıtıyoruz." ifadelerini kullandı.

Genç Milli Kız Boks Takımı Antrenörü İsa Daştan da Çağla'nın iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirterek, başarılı olacağına inandığını söyledi.