Kriz Bursaspor maçında ortaya çıktı. Genel Müdürlük yetkilileri Beşiktaş Kulübü’nün 3 yıl önce imzalanan sözleşmeye uymadığını ileri sürüyor.

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Siyah Beyazlı kulübe tavır almış durumda. Bakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldıkları stadın açılış töreninde yerini alırken, Bursa maçına gelmedi.

Bu maçta bazı davetlilerin de kendilerine gösterilen yerleri beğenmedikleri için stadı terk ettikleri öğrenildi.

"SANKİ STADI GSGM YAPTIRDI"
Beşiktaş tarafından Vodafone Arena Stadı’nda GSGM’ye protokol tribünü, VIP ve diğer tribünlerde toplam 250 koltuk tahsis edildi. Ayrıca 2 de loca verildi. Genel Müdürlük sözleşme gereği 2 loca daha istiyor. SiyahBeyazlı kulüp ise bu locaları vermek niyetinde değil. Zaten elde kalan locada yok. Genel Müdürlüğün talep ettiği iki loca Sabancı Grubu’na ve Denizbank’a satılmış durumda. Beşiktaş cephesi, “Şeref tribününde protokol için ayrı bir bölüm talep ediyorlar. Bunu yeni sezon açılışına kadar hazır hale getireceğiz. Yeterli sayıda koltuk da ayırdık. Ama 4 locanın değeri 1 milyon dolar. Stadın inşaatını sanki Genel Müdürlük yaptı!” diye tepki gösteriyor.


"BEŞİKTAŞ'IN GEÇMİŞTEN 12 MİLYON BORCU VAR"
Genel Müdürlük ile Beşiktaş arasındaki bir başka kriz daha var. GSGM’nin iddiasına göre Beşiktaş’ın geçmiş dönemden kalma yaklaşık 12 milyon lira borcu bulunuyor. Vodafone Arena için sağlanan 10 yıllık Spor Toto sponsorluk desteği ve devlet yardımı toplamı ise 50 milyon lira. Cumhurbaşkanı’nın açılışta telaffuz ettiği de bu meblağ. Ancak bu rakamın dörtte üçü sponsorluk bedelini kapsıyor. Kalan 12 milyon lira, yani devlet yardımı olan para henüz kulübe ödenmedi. İki taraf arasında uzlaşma sağlanamadığı için de genel müdürlük 12 milyonu kulübe ödemeye yanaşmıyor. Genel Müdürlük “Biz 12 milyonu da ödeyelim ama Beşiktaş da 12 milyon borcunu ödesin” diyerek mutabakat imzalamak istiyor. Beşiktaş “ödemem” diyor, Genel Müdürlük “Faiziyle alırım” diye rest çekiyor.


GSGM: "HERKES İMZASINA SAHİP ÇIKSIN"
GSGM yetkililerinin görüşü ise şöyle: “Protokolde ne yazıyorsa biz o şartların yerine getirilmesini istiyoruz. Herkes imzasına sahip çıksın. Sözleşmede ne yazıyorsa o. Protokol tribünlerinin düzenlemesi lig maçlarında genel müdürlüğe, milli maçlarda federasyona aittir. Arena’da protokol tribünü oluşturulmamış. Bakanı, valiyi, belediye başkanını ya da diğer konukları biz nereye oturtacağızÌ Ayrıca maç günleri otoparkta yüzde 7 payımız var. Sonuçta bu protokol silah zoruyla imzalatılmadı. Bize verilen koltukların bir bölümü kapalı tribün ve kale arkasında. Tahsis edilen iki locanın yerleri de hiç memnun edici değil. Devlete verilmesi gereken locaların kapısında ise Sabancı Grubu ve Denizbank yazıyor.

GENEL MÜDÜRLÜK 2 LOCA DAHA İSTİYOR
Beşiktaş tarafından, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne protokol tribünü, VIP ve diğer tribünlerde toplam 250 koltuk tahsis edildi. Ayrıca 2 de loca verildi. Genel Müdürlük sözleşme gereği 2 loca daha istiyor

Siyah-Beyazlı kulüp ise bu locaları vermek niyetinde değil. Müdürlüğün talep ettiği iki loca Sabancı Grubu’na ve Denizbank’a satılmış durumda. Genel Müdür Baykan ile Orman karşılıklı görüşmeleri sürdürmelerine rağmen henüz olumlu bir adım atılmış değil. (Habertürk)

 

İlgilendiğin konuları takip et hemen haberdar ol.

Futbol Beşiktaş