Sırasıyla, Bulgaristan, Kazakistan ve Hollanda maçları için geri sayım başlarken, karşılaşmaların naklen yayını zora girdi. UEFA, 2 ay önce yayın sinyalinin verilip verilmemesi konusunda Türkiye'yi uyarmış, taahhütlerin yerine getirilmemesi halinde gerekli işlemlerinin başlatılacağı uyarısını yapmış, bu konuda ayrıntılı bir de mektup yollamıştı. UEFA tarafından Türkiye'ye ikinci mektubun yazıldığı ortaya çıktı. Ancak bu sefer durum farklı bir biçimde gelişti.

UEFA'DAN İKİNCİ MEKTUP

UEFA, yayıncı kuruluşun ödeme vaatlerini yerine getirmemesi durumunda kesinlikle yayın sinyalinin verilmeyeceğinin ayrıntılarını belirten ikinci mektubu da yolladı. Buna göre, yayıncı kuruluş geçmişteki borçlarıyla birlikte, yaklaşan maçları kapsayan ödeme taahhütlerini yerine getirmediği taktirde, yayın sinyali UEFA tarafından Türkiye'ye gönderilmeyecek.

28 Mart'taki Hollanda maçında benzeri bir durum yaşanmış, UEFA son ana kadar yayın sinyalini göndermeme yanlısı olmasına karşın hükümet yetkililerin araya girip, gerekli sözleri vermesinden sonra sorun çözülmüştü. Olimpiyat Oyunları dahil, dünyanın en gözde organizasyonlarına talip olan Türkiye, yayın bedelinin ödenmemesi sebebiyle UEFA'da zor duruma düştü.

Gelinen noktada, UEFA tarafından sözlü taahhütün yerine yayıncı kuruluşun ödemeleri yaptığına dair belgenin gelmemesi halinde söz konusu maçları kapsayan sinyalin Türkiye'ye gönderilmeyeceğinin altı çizildi. (DHA)