Kulüpler Birliği Vakfı üyesi Süper Lig kulüplerinin başkanlarının oy birliği ile onursal başkan seçtiği Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Ankara'da vakıf olarak yaptıkları toplantıdan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplardı.

Onursal başkan Cavcav, yürürlükte olan 6222 sayılı yasayla ilgili olarak müzakereler yaptıklarını belirterek, ''Yasa çıktığında kulüplerin bir bilgisi yoktu, kabahat mecliste değil kulüplerde, böyle bir yasa kulüp ve başkanları çok zorluyor. Bu yasa devam ettiği sürece kulüpler yönetici ve başkan bulmak büyük sıkıntı çeker. Gazetelere ilan vererek başkan arayabilir. Bunları bakanlara ve diğer siyasilere izah edeceğiz.'' dedi.

Cavcav, futbolda şike ve düzensizliği önleme yasası'nın 55. maddesinin çok ağır olduğunu da belirterek, ''55. madde ile ilgili görüşmelerimiz olacak. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) görüşlerine ve düşüncelerine de saygılıyız, onların alacağı her karara uyacağız.'' diye konuştu.

Başkan Cavcav, kulüplerin bugün yaptığı vakıf toplantısında kendisiyle ilgili alınan kararı da açıklarken, ''Kulüp temsilcileri beni vakfın onursal başkanı olarak teklif etti ben de kabul ettim. Ayın 13'de yeni başkan için aday belirleyeceğiz ve 20 Eylül'de de Ankara'da toplanıp Kulüpler Birliği Vakfı'nın yeni başkanını seçeceğiz.'' diye konuştu.

CHP'DEN KULÜPLERE DESTEK GELDİ

Kulüpler Birliği yöneticileri siyaset turuna CHP'den başlayarak yeni yasa ile ilgili sıkıntılarını dile getirdi.

CHP Genel Merkezi'nde Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ı ziyaret eden kulüp yörneticileri adına bir açıklama yapan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören; "Yasa hazırlanırken kulüpler olarak biz hata yaptık. Siyasetten özür diliyoruz. Bu yasa çıksın diye biz baskı yaptık, yasa içerisindeki bazı maddelerin değişmlesi gerekiyor. Kanun kulüplere ve yöneticilere zarar veriyor. Özellikle taraftarın yaptığı olaylar kulübe ve yönetimlere malediliyor. Türk futbolu tekrar huzur ve güvenilir ortama getirilmeli, bunu istiyoruz." dedi.

DEMİRÖREN : PROBLEM TÜRK FUTBOLUNUN PROBLEMİ

Toplantı çıkışında Fenerbahçe'deki görevine geri dönen Nihat Özdemir'e UEFA Başkanı Michael Platini'nin açıklamaları ile ilgili bir soru sorulmak istenmesi üzerine araya giren Beşiktaş Başkanı Demirören; "Fenerbahçe'nin problemi Türk futbolu ve 18 kulübün problemidir. 104 yıllık mazisi olan bir kulüptür 104 yıl daha olacaktır." şeklinde konuştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ise ; "Kulüpler Birliği yöneticilerimizle fikir alışverişinde bulunduk. Sporun yeni şiddet yasası ile ilgili destek istediler. Şu anki yasa kulüpleri çok zor durumda bırakıyor. O dönem uyarmıştık, yasa çok hızlı hazırlandı. Biz buna itiraz ettik. Bugünden itibaren CHP'ye ne görev düşüyorsa hazırız. Mecliste bir çalışma olacaksa elimizden geleni yapmaya hazırız. Hükumet kulüplerin bu sıkıntılarını ortadan kaldırmalıdır. Bu yıl ligdeki kulüplerimiz için çok zor olacak" dedi.

MHP'DE BAHÇELİ'YLE GÖRÜŞTÜLER

Kulüpler Birliği Vakfı, futbolda şike ve düzensizliği önleme yasasıyla ilgili CHP'nin ardından MHP'yi ziyaret etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelen kulüp başkanları MHP lideri ile yaklaşık yarım saatlik bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası MHP'den herhangi bir açıklama olmazken, Kulüpler Birliği Vakfı adına Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören açıklamada bulundu.

MHP liderine özürlerini ifade ederek konuşmaya başladıklarının altını çizen Demirören, "Bu kanun çok ağır. Avrupa'da ki örneklerinin incelenerek değişiklik yapılması gerektiğini belirttik. Değişiklikle söylemek istediğimiz taraftarlarla ilgili konunun bile çok iyi incelenmesidir. Bir taraftarın hareketiyle yada toplu atılan sloganlarda konu başkan yada yöneticilere kadar gidebilecek. Bu kanunun baştan gözden geçirilmesini ve belirli maddelerinin değişmesi gerekiyor: Bunu ifade ettik." diye konuştu.


Cihan