Levent Bıçakçı, Astoria Alış - Veriş Merkezi'nde gerçekleştirilen Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı çıkışında yaptığı açıklamada vakfın kendisinden yeni yasada değişiklik çalışması yapmasını istediğini hatırlatarak, "Ben de yaptığım değişiklik çalışmasını kendilerine aktardım. Yaptığım değişikliklerde 18 kulüp de hemfikir oldular. Ve bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) iletecekler." dedi.

Bıçakçı, Kulüpler Birliği Vakfı'nın yeni yasayla ilgili değişiklik teklifini salı günü TBMM'ye ileteceği bilgisini de verdi.

Bıçakçı, ayrıca yaptıkları çalışmada şike, teşfik ve şiddet eylemlerine verilen cezaların, Türk Ceza Kanunu(TCK) ile genel sağlamasına çalıştıklarını kaydederek, "TCK prensiplerini yasaya koyduk." diye konuştu.

Öngörülen hapis cezalarındaki indirimlerin sorulması üzerine Bıçakçı, sayılar üzerine görüş bildirimeyeceğini ifade ederken, "Ama cezaların mevcut TCK ile uyum sağlaması oranında indirildi. Bir takım cezaların da para cezasına çevirilmesini uygun gördük. Taraftarlar için para cezasını öngördük. Ceza savcılık tarafından verilecek, haklarında dava açılmayacak. Böylece de sistem çok daha çabuk ve hızlı işleyecek." yanıtını verdi.

Bu arada Bıçakçı, şikeye verilecek hapis cezasının, para cezasına çevrilmesinin söz konusu olmadığını ve her iki cezanın da şike suçuna verilebileceğini kaydetti.

Bıçakçı, şu an için tutuklu yargılananların da yapılacak değişikliklerle dışarıya çıkıp çıkmayacakları yönündeki bir soruya da "Bu konuda ben bir şey söyleyemem. Vermiş olduğumuz yasa tasarısı, çabuk neticelinirse herkese göre bu sistem değişir." ifadelerini kullandı.


Cihan