Adana Barosu tarafından düzenlenen 5 Ocak Kurtuluş Kupası oyunları büyük çekişmeye sahne oldu. Menderes Spor Salonu’nda gerçekleşen basketbol müsabakalarının ardından şampiyonluğu İstanbul Barosu Takımı elde ederken Muharrem Gülergin Stadı’nda oynanan futbol final maçında, Gaziantep Barosu Zeugma Futbol Takımı, Ankara Barosu Ankara Futbol Takımı’nı 1-0 yenerek şampiyon oldu.

VALİ’DEN TEBRİK

Basketbolda şampiyon olan takıma Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ tarafından kupası verildi. Futbolda ise şampiyon olan Gaziantep Barosu Zeugma Futbol Takımına kupasını Adalet ve Kalkınma Partisi Adana Millvetili Av. Fatoş Gürkan Zopçuk tarafından verildi. Adana valisi Hüseyin Avni Coş, basketbolda şampiyon olan İstanbul Barosu Basketbol Takımına kupasını teslim ederken, “Adana Barosu’nun bu önemli spor organizasyonuna katılmanız ve şampiyon olmanızdan ötürü sizleri kutluyorum. Çok güzel ve çekişmeli bir final maçı oldu. Bu organizasyonu gerçekleştirmiş olmalarından ötürü Adana Barosu’nu da ayrıca tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“SKORLAR GELİP GEÇİCİDİR”

Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Muharrem Gülergin Stadı’nda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Centilmence ve dostça geçen müsabakalar neticesinde mesleki ve kalıcı dostlukların oluşması bizler adına sevindiricidir. Skorlar gelip geçicidir. Burada yaşananlar önemlidir. Şampiyon olan takımları, büyük bir efor harcayan diğer barolarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Göstermiş oldukları gayret ve çaba gerçekten alkışı hak ediyor. Biz, sizleri Adana’nın kurtuluş gününde aramızda görmekten, misafir etmekten dolayı çok mutlu olduk. Önümüzdeki yıl yine birlikte olmayı arzuluyoruz” 

“HERKES STRES ATMIŞ OLDU”

Adalet ve Kalkınma Partisi Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan Zopçuk da, mesleki sorunların ağır ve iş yükünün bir hayli fazla olduğunu anımsatarak, “Burada hem stres atıp hem de spor yapmış oldunuz. Adana Barosu da oldukça centilmen olduğunu gelen misafirlere şampiyonluğu ikram ederek göstermiş oldular. Ben, emeği geçenleri, katılan tüm barolarımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.Derece alan diğer takımlara kupa, plaket ve sertifikaları Baro Başkan Yardımcısı Av. Murat Loğoğlu, Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu Üyesi Av. A. Faruk Ulaş tarafından takdim edildi. (hukukihaber.net)