(A.A) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Lütfi Arıboğan ve beraberindeki heyet, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde, UEFA yetkilileriyle yaptıkları görüşmeleri tamamladılar.
    
TFF Hukuk Müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı, İcra Kurulu Üyesi Kemal Olgaç ve Avukat Levent Polat'tan oluşan TFF heyeti, UEFA'nın turnuvalar departmanı sorumlusu Giorgi Archetli, ulusal federasyonlardan sorumlu departman yöneticisi Thierry Favre ve UEFA Avukatları Pierre Cornu ve Alasdair Bell ile biraraya geldi.
    
Yaklaşık 3 saat süren görüşmelerin ardından TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, UEFA yetkililerinin bu süreçte TFF'ye duydukları güveni dile getirdiklerini belirtti.
    
UEFA Temsilcileri'nin şike soruşturmasını sürdüren Türk polisine ve savcılarına takdirlerini ilettiklerini vurgulayan Arıboğan, ''TFF'nin henüz net belge ve delilleri alamadığını, bu nedenle sürecin hızlanamadığını biliyorlar. Belge ve delillere ulaştıktan sonra TFF'nin gerekeni yapacağının farkındalar'' diye konuştu.
    
Lütfi Arıboğan, şike soruşturmasına ilişkin olarak, UEFA'nın, TFF'yi desteklediğini ve bunu dışında bir yaptırım şu an için düşünmediğini belirterek, ''Ancak UEFA yarışmalarıyla ilgili olarak sürecin hızlandırılması gerektiğini belirttiler'' dedi.


Arıboğan'ın açıklamaları şöyle:

"Çok başarılı bir toplantı oldu. Bu süreçte TFF'YE olan güvenlerini belirttiler. Dünyada şike benzeri olumsuzluklarla mücadelede UEFA'nın ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. Türkiye'deki şike soruşturmasıyla ilgili savcılığın ve özellikle polisin yaptıklarından memnunlar. Onlarla yaptığımız iş birliğinden memnunlar. Resmi belgeler elimize geçmediği için sürecin ağır işlediğinin farkındalar. UEFA belgelerin elimize geçtiğinde sürecin hızlanacağının da farkında. İş birliğimiz iki tarafı da mutlu eder şekilde devam edecek.

Resmi otoritelerin yaptığı araştırmalar sonucunda resmi belgeler henüz elimize gelmediği için Türkiye'ye ait konularla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nu destekliyorlar. UEFA'nın kendi organizasyonları için sürecin akması gerektiğini söylüyorlar.  Delillerin geçen haftadan beri bize gelmesini bekliyoruz ancak bu hafta içinde geleceğini düşünüyorum. Kararlarımızdan önce kamuoyunu beklenti içine sokmamak lazım. Ligin başlama tarihini yarın görüşeceğiz."