Gönüllerin şampiyonu onlar... 16 günlük serüvenin sonunda, dünyanın en büyük ikinci takımı...

A Milli Basketbol Takımı oyuncuları Ankara'daydı. Onları tüm turnuva boyunca yalnız bırakmayan isimlerle bir araya geldiler.

12 Dev Adam, devletin zirvesini ziyaret etti. İlk durakları Meclis'ti.

Her gittikleri yerde yoğun ilgiyle karşılaştılar. Meclis'te hem personel hem de gazeteciler adım adım onları takip etti.

Mikrofonlar ise kaptan Hidayet Türkoğlu'na uzatıldı. ABD maçından sonra protesto edilen Başbakan Erdoğan'a "Üzgünüz" telefonu açıp açmadığı soruldu: "Bizi yalnız bırakmadığı için aradım, teşekkür etmek için aradım."

"Maddi destek bekliyoruz" esprisi


O teşekkürü sonra bizzat Başbakan'a da ilettiler. İkinci durak Başbakanlık'tı.

Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu, gösterdikleri başarıdan gurur duyduklarını belirtirken, özellikle Başbakan Erdoğan'ın kendilerine gösterdiği manevi destek için teşekkür etti.

Konuşmasını sürdüren Türkoğlu'nun, "Bize gösterdiğiniz manevi destek için teşekkür ederiz. Maddiyat bizim için her zaman ikinci planda olmuştur. Ama desteklerin gelmesini de bekliyoruz" sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.



Antrenör Tanjevic Başbakan Erdoğan'a kazanılan madalyaları hediye ederken; Hidayet Türkoğlu ise milli basketbolcuların fotoğrafları ve imzalarının bulunduğu çerçeve hediye etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, turnuvada söz verdiği basketbolcu ve teknik heyete verilecek, kişi başı 1.5 milyon TL olmak üzere toplamda 28 milyon TL'lik çeki Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'e verdi.

Erdoğan sözünü tuttuğunu gösterdi, basketbolculara ev vaadinde bulunan Ali Ağaoğlu'na da "Sözünüzü yerine getirin" diye seslendi.

Milli Basketbolcular, Başbakan Erdoğan öncesinde, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'i de ziyaret etti.





Cnn Türk