Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen mali soruşturma kapsamında, ''Zimmet, görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, örgüt kurmak, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak'' iddialarıyla haklarında dava açılan Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da aralarında bulunduğu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, kulübün hukuk danışmanı Öztürk Yazıcı, kulüp avukatı Jale Demir, eski yöneticilerden Turgay Dursun ile sanıklardan Sema Çavuşoğlu hazır bulundu.
 
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da duruşmaya, izleyici olarak katıldı.

Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın avukatı İsmail Hakkı Sezgin, mahkeme heyetinden davaya ilişkin yeni bir bilirkişi raporu hazırlanması yönünde karar vermesini istedi.

Bunun üzerine söz alan İbrahim Yazıcı, avukatının talebine katılmadığını belirtti. Mevcut bilirkişi raporunun yeterli olduğu düşüncesini taşıdığını dile getiren Yazıcı, ''Avukatım daha detaylı anlattı, ama bütün raporların yeterli olduğunu düşünüyorum. Yeni bir bilirkişi raporu alınmasına gerek olmadığı kanaatindeyim'' dedi.
 
Bursaspor'un hukuk danışmanı Öztürk Yazıcı da kendisine yöneltilen ''Gizliliği ihlal'' suçlamasını reddederek, ''Soruşturmanın gizliliğini ihlal ile ilgili dava açılmışsa da ben gizliliği ihlal etmedim. Toplantıda yaptığım konuşma sırasında elimin altında gazete kupürleri ve internet çıktıları vardı. Benim söylediklerimden fazlası gazetelerde zaten yer alıyordu. Jale Demir tarafından da bana herhangi bir belge verilmedi'' dedi. Öztürk Yazıcı, beraatını istedi.
 
Kulüp avukatı Jale Demir de suçlamaları kabul etmediğini, suçun oluşması için herhangi bir eylemin söz konusu olmadığını ifade ederek, beraatini talep etti. 

Duruşma, yeni bilirkişi incelemesinin yapılıp yapılmayacağı konusunda karar verilmesi için ertelendi.
 
Bursa Adliye Sarayı'ndan Ertuğrul Sağlam ile çıkan İbrahim Yazıcı, gazetecilerin, ''Yine karar çıkmadı. Bu konuda ne diyeceksiniz-'' sorusuna, ''Biz de bekliyoruz'' yanıtını verdi.
 
Dava

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameye göre, aralarında Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, kulübün eski İkinci Başkanı Haluk Özkıyıcı, kulübün hukuk danışmanı Öztürk Yazıcı, eski genel müdür Osman Nuri Biçer ve eski yöneticilerden Osman Çelik'in de bulunduğu sanıklar, ''Zimmet, görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, örgüt kurmak, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak'' suçlarından yargılanıyor. Sanıklar hakkında 12 ila 36'şar yıl hapis cezası isteniyor.



Gazeteport