MUĞLA (AA) - Marmaris Uluslararası Yat Kulübünün (MIYC) 10. kez düzenlediği kış trofesinin 1. Ayak yarışlarına 28 yelkenli yat ile 280 sporcu katıldı.

Yarışlar, Uluslararası Yarış Klasmanı IRC-1, IRC-2, IRC-3 ve IRC-4 kategorilerinde gerçekleştiriliyor.

İki gün sürecek birinci ayak yarışlarının ilk gününde, yarış komitesi ve hakem heyetini taşıyan teknenin denize açılarak yarış parkurunu belirleyen dubaları yerleştirmesinin ardından, yelkenli yatlar körfeze açıldı.

Körfezde bir süre antrenman turları atan yelkenliler, yapılan anonsla kategorilerine göre koy içinde start aldı.


- Yelkencilerin lodosla mücadelesi nefesleri kesti


Parkuru belirleyen dubaların etrafından dolaşarak bitiş noktasına ulaşmaya çalışan yatlar, açtıkları değişik renklerdeki yelkenleriyle körfezdeki izleyicilere görsel şölen sundu. Yelkencilerin hem kuvvetli lodosla hem de diğer yelkencilerle mücadelesinde yatlar zaman zaman yan yattı.

İki yatın yelkeni lodosa dayanamayarak yırtıldı. Bir yat, yarışlara küçük yelkeni ile devam ederken, bir diğer yat ise yarışı bırakmak zorunda kaldı.

MIYC Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalaycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2018 Kış Trofesi ilk ayak yarışının ilk gününde kuvvetli lodos ve yağmurdan dolayı kazaları önlemek için ikinci yarışı iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Kış Trofesi 2018'e ilginin geçen yıldan fazla olduğunu vurgulayan Kalaycı, 28 yat ve yaklaşık 280 yelkencinin katıldığı 1. ayak yarışlarına, Marmaris, Bodrum, İzmir, Eskişehir ve Ankara başta olmak üzere bir çok ilden katılımcı olduğunu kaydetti.

Kalaycı, kış trofesinin 10'uncusunu düzenlediklerini hatırlatarak, "28 tekne ile start aldık. Rusya'dan bir ekip var. Yunanistan'ın Rodos adasından ekip gelecekti ancak lodostan dolayı gelemedi." diye konuştu.

ERGO-MIYC Kış Trofesi birinci ayağı, yarın yapılacak koy içi yarışlarıyla tamamlanacak.