İSTANBUL (AA) - Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu 6. ve son hafta maçında Portekiz temsilcisi Braga'yı 2-1 mağlup etse de grupta üçüncü sırada kaldı ve organizasyona veda etti.

Grupta 2. galibiyetini alan ve puanını 8'e yükselten turuncu-lacivertliler, 10 puanı bulunan Braga ve 9 puana sahip Bulgaristan temsilcisi Ludogorets'in ardından grubu 3. sırada tamamladı.


- Visca'dan tüm rakiplere gol


Medipol Başakşehir'in Avrupa kupalarındaki en golcü ismi olan Edin Visca, Braga maçında fileleri havalandırarak, turuncu-lacivertli takımın bu sezon Avrupa kupalarında eşleştiği tüm rakiplerine gol atmayı başardı.

Visca, bu sezon turuncu-lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi ön elemesinde eşleştiği Club Brugge ve Sevilla ile UEFA Avrupa Ligi gruplarındaki rakipleri Ludogorets, Hoffenheim ve Braga'ya gol atma başarısı gösterdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında takımını öne geçiren golü atan Visca, turuncu-lacivertli forma ile Avrupa kupalarındaki gol sayısını da 7'ye yükseltti.


- 16. maçında 3. galibiyet


Turuncu-lacivertliler, Braga'yı mağlup ederek Avrupa kupalarındaki 16. maçında 3. galibiyetini aldı.

Avrupa sahnesinde 7 mağlubiyet ve 6 beraberliği bulunan Medipol Başakşehir, sahasında ise 2. kez kazandı.

Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarında evindeki ilk galibiyetini, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika temsilcisi Club Brugge karşısında 2-0'lık skorla elde etmişti.