Şandır; partisinin Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Adana Milletvekili Yılmaz Tankut ve Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Japonya'da meydana gelen depremin ardından bütün dünyayı tehdit eden nükleer felaketin, Türkiye'nin yeni başlayacağı nükleer santral sürecini yeniden gözden geçirmesi için yeterli bir sebep olduğunu söyleyen Şandır, Başbakan'ın Akkuyu'daki nükleer santralin temelinin nisan ayında atılacağını söylediğini anımsattı.

Bu yaklaşımı "topluma karşı saygısız ve sorumsuz bir anlayış olarak değerlendirdiklerini" ifade eden Şandır, "Sayın Başbakan'ı yeniden düşünmeye, sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Sayın Başbakan'ın kör bir inat uğuruna milletin hayatıyla kumar oynamaya hakkı yoktur" dedi.

Şandır, "Akkuyu ve Sinop'ta kurulması düşünülen nükleer santrallerin yeniden değerlendirilmesini, üzerinde yeniden düşünülmesini, bu kararın ertelenmesini halkımız ve gelecek adına talep ediyoruz" diye konuştu.


Yıldız: "Nükleer santralden dönüş yok"


Şandır, kurulması planlanan iki nükleer santral ile üretilmesi düşünülen enerjinin, tasarruf yoluyla kazanabileceğinin hesaplandığını ifade etti. Şandır, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili potansiyelin de harekete geçirilebileceğini kaydetti.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şandır, "Bedelli askerlik konusu gibi nükleer santral de referanduma götürülebilir mi?" sorusuna, "Başbakan aslında bu nükleer santral konusunu referanduma götürmelidir. Millet kendi geleceğine kendi özgür iradesiyle karar vermelidir" karşılığını verdi. (Cnn Türk)