Avrupa Şampiyonası’nda 12 Dev Adam’ın en büyük umutlarından birisi olan Ersan İlyasova sıkıntılı günler geçiriyor.

NBA’de Milwaukee Bucks formasıyla başarılı bir sezon yaşayan Ersan İlyasova’nın Türkiye’deki 4 milyon doları aşkın malvarlığına eski menajeri Tolga Tuğsavul tarafından, alacakları karşılığında tedbir kararı çıkartıldığı, dayanak olarak da yıldız oyuncunun 10 yıl önce attığı imzanın gösterildiği öğrenildi.

Tuğsavul’un, Ersan ile kariyerinin başında, 10 yıl boyunca kazancının yüzde 10’unun kendisine ödenmesi konusunda bir anlaşma yaptığı ortaya çıkarken, milli oyuncunun ise geçtiğimiz yıllarda Tuğsavul ile menajerlik ilişkisini bitirdiği ve bu nedenle ödeme yapmadığı belirtildi. Ersan, malları için tedbir kararı çıkarılmasının ardından Basketbol Federasyonu’ndan yardım istedi.

BARBAROS AKKAŞ'LA GÖRÜŞTÜ

Sportif Direktör Barbaros Akkaş’ın dün sonlanan Amerika ziyareti sırasında yaz döneminde milli formayı giyeceğini belirten Ersan’ın, ancak bu sorunun çözülmemesi durumunda, Türkiye’ye gelmeye sıcak bakmadığını yakın çevresine iletti.

Konuyu incelemesi için bir avukat görevlendiren Basketbol Federasyonu, yasal olarak elinde imzalı anlaşma bulunan Tolga Tuğsavul’u bu kararın vazgeçirmek için çaba sarfederek arabuluculuk yaptığı ve sorunun milli takımı etkileyeceği düşünülmese de, kötü bir sürpriz olasılığını tamamen ortadan kaldırmaya çalıştığı ifade edildi.

Tolga Tuğsavul ise, mahkemenin kendisi lehine karar verdiği ancak konuyu iki tarafın aralarında çözebileceği ve bunun için de görüşmelerin devam ettiğini söyledi.


(Milliyet)