ANKARA (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın, Macaristan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Kadın Milli Takımı'nın kampını ziyaret etti.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Aydın, geçen hafta Romanya Kadın Milli Takımı ile Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde kampa giren milli sporculara ziyarette bulundu. Teknik direktör Efrahim Kahraman yönetiminde sürdürülen kampta, iki ülkeden 34 sporcu bulunuyor.

Başkan Aydın, ziyarette teknik heyetten takımın son durumuyla ilgili bilgi aldı. Ardından güreşçilerle sohbet eden Aydın, bu sene Avrupa Şampiyonası'nda tarih yazdıklarını belirterek, "Göreve geldiğimizde bu başarılar hayaldi ama özellikle son yıllarda alınan başarılarla birlikte kadın güreşinde söz sahibi ülkeler arasında yer almaya başladık." ifadelerini kullandı.

Başarıların gurur verici olduğunun altını çizen Aydın, "Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarttık. Şimdi sırada olimpiyat şampiyonu çıkartmak var. Ben bu teknik kadroya ve sporcularımıza güveniyorum. İnşallah bu hedefe de ulaşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Teknik direktör Efrahim Kahraman da çalışmaların iyi gittiğine değinerek, "Tüm takım hırslı bir şekilde Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor. Federasyon başkanımızın kampımızı ziyaret etmesi de tüm ekibi ayrıca sevindirdi. Bizlere her türlü çalışma imkanı sunan başkanımıza çok teşekkür ediyorum." şeklinde görüş belirtti.

Kızılcahamam'da 19 Ağustos Pazar gününe kadar hazırlıklarını sürdürecek Kadın Milli Takımı, 26 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde İstanbul'da kampa girecek.

Polonya'da 7-9 Eylül tarihlerinde özel bir turnuvaya katılacak milliler, 16-28 Eylül'de Bolu'da, 3-20 Ekim'de ise Edirne'de yapacağı kamplarla Dünya Şampiyonası hazırlıklarını tamamlayacak.