Spor Toto Süpe Lig Hasan Doğan Sezonunun 7. haftasında bordo-mavili takım kendi saha ve seyircisi önünde Konyaspor'a 2-1 mağlup olmuştu. Maçın hakemi Süleyman Abay iki golde de hata yaptığı gerekçesiyle tüm kesimler tarafından tepki çekmişti.

Trabzonlu Avukat Sefa Uslu, dün Cumhuriyet Başsavcılığına bir dilekçe vererek Süleyman Abay'ın görevi kötüye kullandığını, halkı kin ve düşmanlığa, tahrik veya aşağılamaya kalktığını ve 6222 Sayılı Kanuna Muhalefet ettiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.  Uslu, hakemin yanlı ve hatalı düdükleri tribünlerde ki ve televizyon başında ki taraftarların duygularıyla dalga geçtiğini ve tahrik ettiğini ileri sürdü.

MAÇI KATLETTİLER

Savcılığa verdiğ idilekçesinde hakemin maçın sonucuna etki ederek kastı eylemlerde bulunduğunu belirten Uslu, "Cüneyt Çakır'ın çok yakın arkadaşı olduğu söylenen ve tam bir yıldır Trabzonspor maçlarına verilmeyen hakem Süleyman Abay, Konyaspor maçına atanmıştır. Bu tip tesadüfler akıllara 2010-2011 sezonunda çalınan Şampiyonluğu getirmektedir" dedi.  

Trabzonspor - Konyaspor maçında pozisyonun 30 metre gerisinde kalmasına rağmen tam çizgide olan hakemden yardım almayan ve direkt penaltı noktasına yürüyen Abay'ı suçlayan Avukat Sefa Uslu, ikinci golde de ofsaytı görmeyen 6'lısının maçı katlettiğini ileri sürdü.  

CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Trabzonspor kulübünün önünü kesmek isteyen kirli ellerin bir operasyon gerçekleştirdiğini ileri süren Uslu, "Maçı tarafsız izleyen her hangi bir insanın hakemlerin kararlarının ne denli yanlış olduğunu kastilik içerdiğini anlaması zor değildir. Atağa kalkan takımın önünün sarı kart bahanesiyle kesmek salt hakem hatası klişesiyle açıklanmamalıdır. Oyun durunca sarı kartı gösterebileceğini düşünmekteyim. Eğer bunu bilmiyorsa lisansını derhal yırtıp futbo kamuoyundan özür dilemesi gerekmektedir. Maçın detaylı bir şekilde incelenmesi ve arkasında ki pazarlıkların ortaya çıkarılmasının tüm futbol kamuoyu gibi bir taraftar olarak bende talep ediyorum" dedi.  

(Kaynak: Günebakış / Enis Yıldırım)