Bayraklı'daki İzmir Adliyesine avukatı ile birlikte gelen Oğuz Sarvan'a, MHK Başkanlığı yaptığı dönemde, Federasyon yetkilileri ile Fenerbahçe Spor Kulubü görevlileri arasında geçen telefon konuşmalarının sorulduğu öğrenildi.

Oğuz Sarvan, İstanbul'da soruşturmayı sürdüren Özel Yetkili Savcı Mehmet Berk, tarafından hazırlandığı iddia edilen sorulara, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengel'in odasında bir saate yakın süreyle cevap verdi. Tanık olarak ifadesi alınan Sarvan, avukatı ile birlikte adliyeden ayrıldı.

Daha önce açıklama yapmıştı

Oğuz Sarvan, Temmuz ayında, şike soruşturmasının başlasından kısa bir süre sonra gündeme gelen bazı iddialar nedeniyle yazılı açıklama yapmıştı. Sarvan açıklamasında, "MHK'nin TFF içindeki tek muhatabı olan TFF Başkanı ile ilişkiler; sadece olağan işleyiş, görev ve sorumluluk sınırları çerçevesinde gerçekleşmiş, herhangi bir hakemle konuşulması veya herhangi bir takımın talebi olduğuna dair hiçbir konuşma geçmemiştir. Bunun aksi yönünde konuşmalar yapılmışsa da bunlar tamamen MHK bilgisi dışında ve gıyabında gerçekleşmiştir. Şubat 2008-Haziran 2011 tarihleri arasında başkanlığını yaptığım MHK tarafından hiçbir hakemle, yöneteceği herhangi bir maçla ilgili hiçbir konuşma yapılmamıştır. Hakemlere de, yönetecekleri müsabaka ile ilgili herhangi bir etkileme teşebbüsü olduğunda derhal MHK'ye bilgi vermesi talimatı verilmiştir. Hakemlerden de MHK'ye bu konuda herhangi bir şikayet gelmemiştir" demişti.



Cnn Türk