Rusya'da neredeyse her maç öncesi ve sonrası saha içi ve dışında yaşanan olaylara çare olaraka görülen yeni taraftar yasası kabul edildi. Yeni yasaya göre para ve men cezaları ağırlaştırılırken kuralların ihlali tekrarlanması durumunda cezaları katlanarak artmaya devam edecek. Ayrıca, yeteri kadar önlem almayan organizatör ve mekan sahiplerine de bazı yaptırımlar uygulanacak.

Yasaya göre kuralları ihlal eden taraftarlara ilk başta 300 dolara kadar para cezası ya da kamuda 160 saat zorunlu çalışma cezası ve 6 ay ile 3 yıla kadar statlara girememe cezası verilecek. Aynı kişi yeni bir olaya karışması halinde para cezası 500 dolara kadar ya da 15 güne kadar hapis cezası ve 6 ay ile 7 yıla kadar stada girememe cezası verilecek.

İhlalcilerin tespiti için ilgili federasyon ve İçişleri Bakanlığı tespit edecek ve kara listeler oluşturulacak. Müsabakaların düzenlendiği mekanlarda ise gerekli takip sistemlerin kurulması mecburi olacak.

Ayrıca, müsabakaları organize eden ve mekan sahipleri yeteri kadar güvenlik önlemleri almaması durumunda 10 bin dolara kadar para cezası ve 90 güne kadar mekan kapama cezası verilecek. Yasa ilanından 6 ay sonra yürürlüğe girecek.



CİHAN