Londra Olimpiyat Oyunları'nda güreş müsabakalarının ilk gününde mindere çıkan iki temsilcimiz Selçuk Çebi ile Ayhan Karakuş, rakiplerine yenilerek elendi. Grekoromen güreşte mücadele eden Çebi, 2. tur maçında İsveçli Robert Rosengren'e 2-1 mağlup oldu ve madalya şansını yitirdi.


Excel Arena'da yapılan müsabakada, ilk turu maç yapmadan geçen Selçuk, 74 kilo maçında İsveçli Rosengren'e karşı çeyrek final mücadelesi verdi. İlk periyodu 1-0 geride kapatan milli güreşçimiz, ikinci periyodu 1-0 kazanarak duruma eşitlik getirdi: 1-1. Son periyotta iki güreşçi de birbirine üstünlük sağlamayınca kura çekimi yapıldı. Mücadeleye yerde başlayan 2009 ve 2010 yıllarının dünya şampiyonu Çebi, müsabakanın tamamlanmasına 2 saniye kala rakibine 1 puan verince minderden 2-1 mağlup ayrıldı. İsveçli güreşçi, çeyrek finalde Litvanyalı Aleksandr Kazakevic'e 2-1 mağlup olunca Selçuk Çebi'nin repesajda bronz madalya maçına çıkma şansı kalmadı ve olimpiyatlara veda etti.


Grekoromende mindere çıkan ilk Türk sporcumuz Ayhan Karakuş ise Kübalı rakibi Gustavo Balart'a 2-0 yenildi. 55 kiloda mücadele eden Ayhan, ilk periyodu 3-0, ikinci bölümü de 1-0 kaybederek, minderden 2-0 yenik ayrıldı. Karakuş'u yenen Kübalı Balart, çeyrek finalde Güney Koreli Gyujin Choi'ye 2-1 kaybedince, sporcumuz olimpiyatlara veda etti. 

Bu arada mindere çıkacak olan Serbest Güreş Milli Takımı'mız bugün İngiltere'ye gidiyor. Teknik direktör Yakup Topuz idaresindeki Serbest Güreş Milli Takımı'nda, 55 kiloda Ahmet Peker, 66 kiloda Ramazan Şahin, 84 kiloda İbrahim Bölükbaşı, 96 kiloda Serhat Balcı ve 120 kiloda da Taha Akgül yer alıyor.


Öte yandan olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya, Londra'da mücadele eden milli sporculara güvendiğini ve sabırlı olunduğu takdirde başarıların geleceğini söyledi. Yerlikaya, olimpiyatlarda madalya almanın çok basite alındığını belirterek, bunun kolay bir iş olmadığına dikkat çekti.




Zaman