Dün yapılan olağanüstü genel kurulda iki aday yarıştı ve İşitme Engelliler Federasyonu Başkanlığına 94 oy alan Yakup Ümit Kihtir seçildi. Diğer aday Ahmet Öztürk ise 83 oyda kaldı ve seçimi kaybeden taraf oldu.

Ancak, Spor Genel Müdürlüğü müfettişleri tarafından yapılan incelemelerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle dönemin başkanı Osman Arslan, 3 ay hak mahrumiyeti cezası alması nedeniyle 6 Kasım 2014 tarihinde görevinde tahkim kurulu tarafından görevinden alındı. Herkesin kayyuma gider dediği İşitme Engelliler Federasyonun da dün, başkanlık seçimi yapıldı ve Spor Genel Müdürlüğünün desteklediği aday Yakup Ümit Kihtir başkanlığa seçildi. 

CEZA ALAN BAŞKANI AKLAMIŞ OLDULAR

Dün yapılan bu genel kurulda geçmiş yönetimin mali raporları ve denetleme raporları okundu, usulsüzlükten ceza alan ve görevinden alınan eski başkan Osman Arslan yönetimi delegeler tarafından aklanmış oldu. Olağanüstü genel kurulun başlamasının ardından seçimli mali genel kurulun gündem maddeleri tek tek oylandı ve ibra edildi. 

Usulsüzlükler var denilerek 3 ay hak mahrumiyeti cezası ile tahkim kurulu tarafından görevinden alınan başkanın, faaliyet raporları Divan Başkanı A.Osman Kurt tarafından okunmadan kitapçıkta var denilerek el kaldırmak suretiyle delegelere oy birliği ile ibra ettirildi. 

Sıra denetleme raporlarına gelince skandal ortaya çıktı. Usulsüz işlerden dolayı 3 hak mahrumiyeti verilen Osman Arslan dönemi olan 1 Ekim 2012-31 Aralık 2014 tarihleri arasındaki denetleme raporları kafaları karıştırdı. İstifa eden eski başkan Osman Arslan dönemindeki usulsüzlüklerden hiç bahsedilmedi ve başkan ve yönetimi ibra edilmiş oldu.

DENETLEME RAPORLARINDA USULSÜZLÜK YOK

Denetleme raporunda hiçbir usulsüzlükten bahsedilmeyerek genel kurulda okunan rapor:

1-Usul işlemlerinde eksikler var

2-Hesaplamalarda eksikler 

3-Muhasebe kayıtlarında eksikler

4-Güncel sorunlar

5-Kanunlar tam bilinmiyor

6-Muhasebe işlemlerinde yanlışlıklar var

7-Mal hizmet alımında gerekli hassasiyet gösterilmemiş

9-Demirbaş kayıtlarında yanlışlıklar

10-Harcırahlar zamanında kapatılmamış

11-Personel sözleşmelerinde eksikler var

12-Verilen ödüller ve yardımlar konusunda eksikler

13-İnternet sitesinde eksikler var 

14-Faliyetler için yapılan görevlendirmelerde eksikler var

15-İnsan kaynaklarının etik olarak görevlendirilmediği

16-İşitme engelli teknik eleman yetiştirilmemiş

Denildi ve delegelere ibra edildi. Eski başkan Osman Arslan'a neden 3 ay ceza verildiği veya, denetlemelerde ne gibi bir usulsüzlük yapıldığından bahsedilmemesi ise şaşkınlık yarattı. Ayrıca denetleme kurulu raporun sonunda Osman Arslan yönetiminin toplam 2 milyon 298 bin 677.13 tl açığının olduğunu belirterek raporu sonlandırdı.

TAHKİM KURULUNUN OSMAN ARSLAN'I GÖREVDEN ALMA NEDENLERİ

Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulunun üç ihtarla 3 ay hak mahrumiyeti verdiği eski başkan Osman Arslan'ın, 3 ihtarla görevden almasını gerektiren usulsüzlükler?

1-Pasaport görevlendirmesinde yönetim kurulu kararı olmaması

2-Muhayene komisyonu oluşturmaması

3-İhalenin teknik ve idari şartnamesinin oluşturulmaması

GENEL KURUL BİTTİKTEN SONRA KAVGA ÇIKTI 

Öte yandan Olağanüstü seçim sonunda taraflar arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada bir delege hafif yaralanırken, 3 delege polise mukavemetten gözaltına alındı. Polislerin şikayetten vaz geçmesi sebebiyle gözaltına alınan 3 işitme engelli delege serbest bırakıldı.

(DHA)