İşadamı Rıza Sarraf'ın, Ankara ’daki ‘hatırlı kişi’nin ricası üzerine transfere aşırı para harcayarak nakit sıkıntısına düşen Trabzonspor'a 2.5 milyon Dolar yolladığı, İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimine de “Bankalardan alacağınız kredilere şirketlerim kefil olur” teklifi götürdüğü iddia edildi.

Cumhuriyet'ten Arif Kızılyalın'ın haberine göre, birçok kulüp başkanı tarafından bilinen ve ‘yazılmaması kaydıyla’ gündeme getirilen bu iddia, bordo-mavili kulübe yakın kaynaklarca doğrulandı.

"UTANÇ VERİCİ"

Söz konusu olayın Trabzon’da duyulması, bordo-mavili kulübün kanaat önderlerini harekete geçirdi. Eski başkan Özkan Sümer, “Trabzonspor öyle kötü bir yönetiliyor ki, bu karşılıksız ve kabul edilemez hibeye bile şaşırmıyoruz. Hacıosmanoğlu yönetiminde Trabzonspor’un tüm değerleri zedelenmiş, çiğnenmiştir. Hukuksuzluk ve adaletsizliğin diz boyu olduğu camiamızın bir an önce hak ettiği biçimde yönetilmesi şarttır” dedi.

BEŞİKTAŞ'A DA ÖNERMİŞ

Rıza Sarraf'ın aynı öneriyi Beşiktaş’a da yaptığı ortaya çıktı. Siyah-beyazlı kulübün 1 numarası Orman’ın, “Ne kadar zor durumda olursak olalım böyle bir hibeyi kabul edemeyiz, stadımızdan loca alın” dediği, bu gelişmeler üzerinde İranlı işadamının 3 yıllığına bir locaya 1.2 milyon TL verdiği öğrenildi.