Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, Sadettin Saran'ın Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden haksız olarak ihraç edildiği yönündeki mahkeme kararını onadı ve onama kararını taraflara tebliğ etti.

Kulüp avukatları kararın kendilerine tebliğ edilmesinin ardından "karar düzeltme" başvurusunda bulunarak, dava dosyasının tekrar Yargıtay'a gönderilmesini ve Yargıtay'ın  Sadettin Saran lehine vermiş olduğu "onama" kararını tekrar gözden geçirmesini talep ettiler.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan gelen bu son hamlenin ardından Yargıtay şimdi dosyayı bir kez daha inceleyecek ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün karar düzeltme istemi hakkındaki nihai kararını verecek.

SARAN "DAVA BİTİNCE BAŞKAN ADAYI OLACAĞIM" DEMİŞTİ
Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Sadettin Saran kongre öncesinde DHA'ya yaptığı açıklamada "Ben her zaman Fenerbahçe'nin geleceğine talibim. Bu doğrultuda ekibimle birlikte çalışmalarıma devam ediyorum. Hukuki durum şudur, biz davayı artık kazandık. Haklılığımız yasal olarak kabul edildi. Kulüp üyeliğinden haksız olarak ihraç edildiğimiz mahkemede karara bağlandı. Yargıtay da bu kararı onadı. Artık son aşamaya gelindi. En geç 15 gün içinde bu iş bitecek ama kongreye yetişmedi maalesef. Bu yüzden aday olamıyorum. Bize tebliğ edildi ama kulübe daha tebligat gitmemiş" şeklinde konuşmuştu.
Sadettin Saran haksız ihraç davasını daha önce iki kez kazanmış ancak Aziz Yıldırım iki seferinde de Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulunmuştu.

(DHA)