Sakaryaspor Store'de taraftarlara satılması amacıyla bir firmaya ürettirilen 10 bin 500 formanın bedeli ödenmediği gerekçesiyle firma avukatları, Adapazarı Nikah Sarayı'ndaki kulüp binasına dün akşam üzeri polis eşliğinde hacze geldi. Çevik kuvvet ekipleri, bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kulüp yöneticileri ise avukatlara daha önce 37 bin liralık 1 Nisan tarihli ön ödeme senedi verildiği ve ödeme günü gelmediği gerekçesiyle haciz işlemine karşı çıktı.

Firma avukatları uzun süren tartışmaların ardından bazı bilgisayarlara el koyarak kamyonete yükletti. Ancak, kulüp yöneticilerinin karşı çıkması ve uzlaşma sağlanamaması üzerine avukatlar, 10 saati bulan tartışmanın ardından haciz işlemini tamamlayamadan gece geç saatlerde kulüpten ayrıldı.

Firma avukatı Esennur Ezgi, gazetecilere yaptığı açıklamada, faiz ve diğer masraflarla birlikte 240 bin lirayı bulan alacağı tahsil etmek istediklerini söyledi.

Hacizli formaların Sakaryaspor Store'da satışa sunulduğunu öne süren Ezgi, şöyle konuştu:

''Bunun bilgisini aldık ve hacze geldik. Fakat bizi aşırı derecede zorluyorlar. Hakaretler, saygısız hareketler sergiliyorlar. Çilingirimiz tehdit edildi ve gönderildi. Yeni gelen çilingiri de içeri sokmadan gönderiyorlar. Yediemine nakliye için çağırdığımız şoförü tehdit edip gönderdiler. Her yerde ışık yanıyor, elektriğimizi kestiler. Bundan önce anlaşma yapıldığı söylenmiş, ancak kesinlikle anlaşmadık. Herhangi bir anlaşma zemini yok. 240 bin liraya yakın alacağımız var. Çözülecek durumda değil. Şirketimizin ayrıca 26 bin 250 liralık günü gelmemiş alacağı var.''

Alacakların ödenmesi için 1 yıl beklediklerini kaydeden Ezgi, ''Yeterince beklenilmiş. Alacağımızın en az yarısı ödenip, şahsi kefalet olursa anlaşma olabilir'' dedi.

-KULÜBÜN GÖRÜŞÜ-

Kulübün futbol şubesi sorumlusu ve basın sözcüsü Halit Evin ise iddiaları reddetti.

Avukatların basın mensuplarına yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını savunana Evin, şunları söyledi:

''Hiçbir yönetici kendilerine hakaret etmedi. Geçen hafta hacze geldiklerinde uzlaşma sağlanmıştı. 1 Nisan'da 37 bin 500 liralık ön ödeme yapılacaktı. Bazı şer güçler tarafından ittirilerek buraya geldiler. En az iki gün sonra bunları yapmaları gerekiyor. İmzayı ben attım, kendileriyle daha önce anlaştık. Hiç kimseyi karalamak istemem, ben de ticaret erbabıyım. 240 bin liradan bahsettiler. Fatura miktarı 167 bin lira. 167 bin liraya verdiği formalardan en fazla 100 tane satılmıştır. Malları 15 bin lira olarak beyan ettiler. Firma çok farklı şekilde davranmaktadır. Avukatları da çok agresif. Burası Sakarya, benim için manevi olan kupamı haczedemezler.''

Kulüp binasının belediyenin malı, aynı binada faaliyet gösteren radyonun da farklı bir firmaya ait olduğunu ifade eden Evin, ''Mal kaldırmaya gelmişler ve paranın peşinde koşuyorlar. Nisan ayında ödenmesi gereken senetten önce hacze geldiler, burada art niyet var. Herkes elini taşın altına koysaydı, Sakaryaspor bu aşamaya gelmezdi'' diye konuştu.

Kulüp başkanı İsmail Gürses ise avukatlara daha önce ön ödeme şartıyla senet verildiğini, senetin günü gelmeden hacze gelmelerinin yanlış olduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte hukukun yerine getirileceğini kaydetti.


aa