Sarı kırmızılılar bu şampiyonlukla son dört senede üçüncü kez ligi zirvede tamamlamış oldu. Galatasaray 20’nci şampiyonluğuna ulaşarak dördüncü yıldızı da taktı. Sarı kırmızılılar seneye Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek.

Fenerbahçe ise ligi ikinci tamamlamayı garantiledi.

Sezona Cesare Prandelli ile başlayan Galatasaray, sahasında Trabzonspor’a mağlup olduktan sonra İtalyan çalıştırıcı ile yollarını ayırmıştı. Takımın başına Hamza Hamzaoğlu geçmişti. Genç teknik adam daha önce bir alt ligde şampiyonluk yaşamıştı. Hamzaoğlu Süper Lig’de ilk şampiyonluğunu futbolculuğunda formasını giydiği Galatasaray ile yaşamış oldu.

Sarı kırmızılılar son altı haftada kalesini gole kapatmıştı. Üst üste alınan galibiyetlerle liderlik koltuğundan inmeyen Galatasaray son hafta Çaykur Rize ile karşılaşacak.

Başkanlığı 23 Mayıs’ta yapılan seçimde Dursun Özbek’e devreden Duygun Yarsuvat, “Hedefe göre yürüdük. Vasat bir aklı kabul etmedik. Daima ileri gitmek istedik. Ne kadar mutluyum bilemezsiniz” dedi.

Taraftarlara da çağrı yapan Yarsuvat, “Bilin ki Türkiye’nin en mutlu insanıyım. Çünkü sizler varsınız, Galatasaraylılar var. Formalarınızı giyin. Bayraklarınızı çıkartın.  Şen ola Galatasaray” diye konuştu.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, "Kenetlenmiş olmanın başarısıdır. Bizi destekleyenlerin başarısı. Şampiyonluk çok önemli. Biz Avrupa'da başarılı olmak için kurulduk. Bunu başarmalıyız. Tıpkı bizden önceki futbolcular ve hocalar gibi. Teklif geldiği gün babamı kaybetmiştim. Her güzel şeyin bir bedeli vardır. İnanıyorum ki babam da bizi görüyordur. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Yeni başkan Dursun Özbek ise, "Göreve geldikten kısa süre sonra Hamza Hamzaoğlu'nu göreve getirdik. Bizi mahcup etmedi. En zor şartlarda kenetlendik. Herkes üstüne düşeni yaptı. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Abdurrahim Albayrak, Rize maçının İstanbul'da oynanması için müracaat edeceklerini söyledi;

"Rize Başkanı Metin Kalkavan çok yakın arkadaşım. Kendisi aradı. O TFF’ye müracaat edecek. Ben de Rizeli olarak Rize’nin kazanmasını istiyoruz. Pazar günü gündüz İstanbul’da oynamak için konuşacağız. Umarım TFF izin verir." 


1 sezon, 2 teknik direktör, 3 başkan ve 4. yıldız. Galatasaray'ın şampiyonluk notları

* Toplamda 20. şampiyonluğunu elde eden Galatasaray, son 4 sezonda 3. kez ipi önde göğüsledi.

* Galatasaray bir sezonda 3 başkan 2 teknik direktör değiştirerek şampiyon olan tek takım oldu.

* Hamza Hamzaoğlu Galatasaray'da hem teknik direktör hem de futbolcu olarak şampiyonluk yaşayan ilk isim unvanını aldı.

* Hamzaoğlu Galatasaray’ı şampiyonluğa taşıyan beşinci yerli teknik direktör oldu.

* Galatasaray dördüncü yıldıza ulaşan ilk takım oldu.

* Galatasaray şampiyonluk yolunda büyük öneme sahip son 6 maçta kalesinde gol görmedi.

* Ali Dürüst 8, Abdurrahim Albayrak da 4sezonda 4 kez şampiyonluk gördü. 14 sezondur Galatasaray forması giyen Sabri Sarıoğlu altıncı şampiyonluğunu yaşadı.


İstanbul'da kutlamaların adresi Taksim

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte sarı-kırmızılı taraftarlar şampiyonluk kutlamaları için Taksim Meydanı'na akın etti. Meydanda toplanan çok sayıda Galatasaray taraftarı, ellerinde sarı-kırmızı bayraklar ve meşaleler eşliğinde şampiyonluğu doyasıya kutladı. 

Bazı taraftarlar ise şampiyonluğu otomobilleriyle caddelerde tur atarak kutladı.


Polis ekiplerinin ise Taksim Cumhuriyet Anıtı çevresinde güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Ankara'da Güven Park doldu taştı

Ankara’da ise sarı kırmızılı takımın taraftarları Güven Park'ta toplandı.

Hep bir ağızdan Galatasaray marşını söyleyen taraftarlar, daha sonra uzun süre takımları lehine tezahüratta bulundu. Bazı taraftarların yanlarında getirdikleri meşaleleri yakması ve havai fişekleri fırlatması kutlamalarda renkli görüntülerin yaşanmasını sağladı.

Çeşitli semtlerden araçlarıyla Kızılay'a gelen çok sayıda taraftarda da kornalar eşliğinde takımlarının şampiyonluğunu kutladı. Kutlamalar nedeniyle Kızılay Meydanı'na çıkan Atatürk, Gazi Mustafa Kemal ve Ziya Gökalp bulvarları üzerinde zaman zaman trafikte yoğunluk yaşandı.

Diyarbakır'da Galatasaray bayrağı yakıldı

Diyarbakır'da kutlamalara engel olmak isteyen bir grup Galatasaray bayrağı yaktı. [Fotoğraf-DHA]

Galatasaray taraftarları, Diyarbakır'da da şampiyonluğu coşku içinde kutladı. Ofis semtinde biraraya gelen taraftarlar, araçlarıyla da caddelerde tur attı.

Ancak, kutlamalara engel olmak isteyen ve taraftarlara tepki gösteren bir grup Galatasaray bayrağı yaktı.

Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu grubun tepkisi üzerine taraftarlar, Galatasaray bayraklarını gizleyerek caddeden geçebildi. Galatasaray bayrağı açmakta direnerek yoluna devam eden bazı araçlar ise ellerinde Kürt bayrakları bulunan gençler tarafından kovalandı.

Ofis semtinde önlem alan güvenlik güçlerinin müdahale etmediği göstericiler, Yeni Diyarbakırspor lehine sloganlar attı.