Saran'ın, kulüp ve kendisi arasında yargıya taşınan konularla ilgili medyada yer alan ifadelerine karşı, kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulduğu belirtilerek, internet sitesinden yapılan açıklamada, Saran'ın konuyu başkan Aziz Yıldırım ile kişisel husumet gibi göstermeye çalıştığı savunularak, bu durumun kabul edilemeyeceği ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Fenerbahçe Spor Kulübü yürürlükteki tüzük ve yasa hükümlerine göre faaliyette bulunan ve tüm faaliyetleri Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Kurulu'nun denetimine tabii bir tüzel kişiliktir. Bu itibarla ister Sayın Saran olsun isterse bir başkası, akıl dışı alacak taleplerinin kulüp tarafından kabul edilmemesi ve sonuçta konunun hukuki ihtilafa dönüşmesi kaçınılmazdır. Sayın Saran'ın bu durumu kişisel hırs ve hesaplaşma olarak gösterme çabası bu açık durum karşısında tam bir demagoji ve kamuoyunu yanıltma çabasıdır. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün hiçbir başkanının, sayın Saran tarafından talep ve dava edilen akıl dışı alacak talebini kabul edebilmesi mümkün olmayıp, başkan kim olursa olsun böyle bir durum karşısında davalık olmak kaçınılmazdır. Dolayısıyla sayın Saran'ın konuyu başkanımız sayın Aziz Yıldırım ile kişisel husumet gibi göstermeye çalışması kabul edilemez. Konunun tarafları Fenerbahçe Spor Kulübü ve sayın Saran'ın sahibi olduğu şirkettir'' şeklinde ifadelere yer verildi.

Davada istenen alacağın sadece sözleşmeden kaynaklanan tartışmalı ticari alacak ile sınırlığı olmadığı, Sadettin Saran'ın kulüp aleyhine 10 milyon dolar ceza ve yaklaşık 8 milyon dolar ticari alacak ile toplamda 18 milyon dolar talep ettiği belirtilen açıklamada, ''Kaldı ki sayın Saran'ın şirketi sözleşme süresince 100'e yakın maçın yayınını gerçekleştirmiş ve bunlardan da kazanç elde etmiştir'' denildi.
Sadettin Saran'ın kulüpten ihracının, genel kurul tarafından alınan bir kararın sonucu olduğu hatırlatılan açıklamaya, şöyle devam edildi:

''Sayın Saran bu konuda eğer hukuk önünde aklanırsa hukukun gereği sayın Saran için de yapılacaktır. Ancak olası böyle bir durum dahi sayın Saran'ın Fenerbahçeliler tarafından kulüpten daha fazla ticari kazanç sağlamak için davalık olan kişi olarak hatırlanmasına engel olamayacaktır.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yapılacak yargılama sonucunda sayın Saran'a talebinden 1 TL dahi olsa daha az bir ödeme yapma durumunda kalması halinde bile bu durum sayın Saran'ın kulüpten olan talebine nazaran Fenerbahçe Spor Kulübü'nün menfaatine olacaktır. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi, kulübün menfaatine olacak işleri yapmak yükümlülüğündedir. Söz konusu davalar konusunda da son sözü yargı söyleyecektir.''

AA