Aziz Yıldırım hakkında Fenerbahçe Divan Kurulu'nda ve özel bir kanalda şike soruşturmasını yürüten savcılar aleyhinde konuştuğu iddiasıyla Kadıköy Başsavcılığı'nca soruşturma açılmıştı. Soruşturma kapsamında Yıldırım, 16 Ekim'de Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Ümit Hulusi Koçal'a şüpheli sıfatıyla ifade vermişti. Suçlamaları kabul etmeyen Yıldırım, haksızlığa uğradığı ve kulübü ile kendi şahsı hakkında haksız muamele yapıldığını söylemişti.

Savcılık, geçtiğimiz günlerde de şike soruşturmasını yürüten ve şu an Küçükçekmece Başsavcı Vekili olarak görev yapan Mehmet Berk'in mağdur sıfatıyla ifadesini aldı. Berk'in şikayetçi olduğu ve Yıldırım hakkında dava açılmasını talep ettiği belirtildi.
 
Yıldırım, Fenerbahçe Divan Kurulu'nda yaptığı konuşmasında, "3 Temmuz zihniyeti bir plan dahilinde hareket eden örgütlü bir zihniyettir. Kaldı ki, bizim silahlı suç örgütü olmadığımızı en iyi bilenler, bu kararları alan ve aldırtanlardır. Bizimle her fırsatta görüşen, yemek yiyen, top oynayan, bizlerin imzalarıyla Fenerbahçe kongre üyesi olanlardır. En başta da Galatasaraylı yetkili savcıdır. Zaten bu süreçte bize en acı veren, en ağrımıza giden, arkadaşımız, dostumuz olarak yanımızda yer alan, bizleri açılışlara davet eden, birlikte Fenerbahçe maçlarını seyrettiğimiz bu kişilerin, hem de bu insani ilişkilerimiz sırasında bizleri dinliyor ve takip ediyor olmalarıdır. Ve daha da ötesi bu kişilerin bizlere şikeden ve ahlaktan bahsedebilmeleridir. Ben bunlara kısaca 'ahlaksız' diyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Yıldırım, Berk hakkında, "Savcı Berk, 'Yasa çıkmasaydı, Aziz Yıldırım'ın ifadesini alıp bırakacaktık. Ben Balyoz'da da çalıştım. Şike davasını açtığımız zaman bunun da Balyoz gibi 3-4 ay konuşulup biteceğini sandık. Ama yanılmışız. Bunun böyle bir noktaya geleceğini hiç tahmin etmedik' diyor. İşte bu suçüstüdür. Daha davayı açarken ne olacağını bildiğini ağzından kaçıran, 3-4 ay konuşulup unutulacağını sanan ama gördükleri direnç karşısında olayların bu noktaya geldiğini itiraf eden bir hukuk adamının, hukuku nasıl bir kenara bıraktığının ve bu operasyonun şike değil, Balyoz ve Ergenekon operasyonları mantığıyla yürütüldüğünün açık kanıtıdır." demişti.
 
Yıldırım, özel bir kanalda da, "Böyle bir kulübün lekelendirilmesi çok ayıp. Savcı Mehmet Berk, 'Biz bu davanın 2-3 ayda unutulacağını zannettik' dedi. Eğer 2-3 ayda bu operasyonun unutulacağını düşünerek yaptıysanız, demek ki bu şike davası değildir. Görevden alınıp başka yere tayin olunca, bunu açıklama ihtiyacı hissettiler. Bu vicdanen rahatsız olduklarını gösteriyor." diye konuşmuştu.



OSMAN ARSLAN / Cihan