Siyah-Beyazlılar’da, Başkan Fikret Orman’ın yanı sıra İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, yönetim kurulu üyesi Melih Sami Esen ve kulübün işbirliği yaptığı İsviçre’deki hukuk bürosu avukatları bugün İsviçre’nin Nyon kentinde saat 9.30’da başlayacak duruşmalı toplantıda yer alacak. Eski yöneticilerden Serdal Adalı, futbol takımının eski teknik direktörü Tayfur Havutçu, kulüp çalışanı Ahmet Ateş, Prof. Dr. Oğuz Atalay, Yrd. Doç. Dr. Burak Oder ve Mertay Kugay da Beşiktaş Kulübü’nün tanıkları olarak toplantıya katılacaklar.
 
Orman’ın rahatsızlığı
 İsviçre’ye hareketinden önce dün havalimanında gazetecilerin sorularını cevaplayan Orman, toplantı sonrasında çıkacak karardan Beşiktaş adına umutlu olduğunu ifade etti. Orman, her zaman bardağın dolu tarafından bakmayı tercih ettiğini belirterek, “Beşiktaş’ın bu konuyla alakalı bir suçu olduğuna ilk günden beri inanmıyorum. Rahatsızlık duyduğumuz konu, iki dosyanın bir arada götürülmesidir. Yani Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın bir arada yürütülmesidir çünkü birbirinden çok farklılık gösteren dosyalardır” diye konuştu.

Orman, şike konusunda Beşiktaş’ta hiçbir yöneticinin ceza almadığını vurgulayarak, “ Türkiye Futbol Federasyonunun tahkimlerinden, disiplin kurullarından ya da etik kurullarından da aldığımız bir ceza yoktur. İkisinin bir arada götürülmesinden dolayı rahatsızız” ifadelerini kullandı.