ANKARA (AA) - İtalya'da düzenlenen Serbest Dalış Salon Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporcu Bilge Çingigiray, statik apnea disiplininde altıncı oldu.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonundan (TSSF) yapılan açıklamaya göre, Lignano kentindeki organizasyonda Bilge Çingigiray, kadınlar statik apnea disiplininde 16 sporcuyla mücadele verdi.

Milli sporcu, hareketsiz bir şekilde suyun altında tek nefeste 6 dakika 21 saniye kalarak dünya altıncılığını elde etti.


- Dört Türkiye rekoru geldi


İtalya'daki Dünya Şampiyonası'nda mücadele veren Türk sporculardan Cemre Arslan ve Oğuz Tokgöz, organizasyonda çeşitli kategorilerde 4 ayrı Türkiye rekoruna imza attı.

Kadınlar statik apnea disiplininde yarışan Cemre Arslan, 4 dakika 5 saniye ile 15. olurken, bu derecesiyle gençler Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu.

Erkekler statik apnea disiplininde milli sporculardan Oğuz Tokgöz, 5 dakika 4 saniye ile 21 sporcu arasında 16. sırada yer aldı. Oğuz Tokgöz, bu derecesiyle gençlerde Türkiye rekorunu kırdı.

Erkekler paletsiz dip disiplininde de yarışan Oğuz Tokgöz, 101,14 metre ile 26. sırada yer alırken, bu derecesiyle gençler Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu.

Aynı disiplinde kadınlar kategorisinde yarışan Cemre Arslan ise 77,6 metrelik derecesiyle 24. sırada yer aldı. Cemre, bu derecesiyle gençler Türkiye rekorunu kırmayı başardı.