ntvmsnbc

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da gözaltına alındığı şike operasyonundan ilginç bir detayı Hürriyet gazetesi sayfalarına taşıdı. Habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu İbrahim Akın’a, Aziz Yıldırım’ın isteğiyle 100 bin dolar teklif edildi.  Şike parasını bir poşet içinde teslim alam Akın, “Bu parayı kabul etmemin dinen bir zararı var mı” diye bir hocaya sordu.

İŞTE SORGUDAKİ O BÖLÜM:

İbrahim Akın akıl danıştığı kişiye, “Hocam bir şey sormam lazım. Şimdi hafta sonu Fener’le maçımız var ya, demişler ki İbo gol atmasın; 100 bin dolar para verelim...” diyerek şike yapıp para almasının sakıncalı olup olmadığı konusunda görüş istedi. 

‘DOLAR DEĞİL EURO OLSUN’

Görüşme yaptığı kişinin sakınca olmadığını söylemesi üzerine İbrahim Akın’ın, Yusuf Turanlı’yı arayarak teklifi kabul ettiğini ancak 100 bin dolar değil 100 bin Euro’dan aşağı kabul etmeyeceğini söylediği belirlendi. Aziz Yıldırım ve diğer şahısların Ahmet Çelebi’ye İbrahim Akın ile görüşülmesi ve şike karşılığında para teklif edilmesi yönünde talimat verdikleri, Ahmet Çelebi’nin Yusuf Turanlı aracılığı ile bu teklifi İbrahim Akın’a ilettiği ve şike konusunda mutabakat sağlandığı polis fezlekesine yansıdı.