HSYK 3. Dairesi bir süre önce, Selam-Tevhid Kudüs Ordusu soruşturmasında usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili olarak 22 savcı ve 32 hâkim hakkında soruşturma izni vermişti. Konuya ilişkin talep yazısını görüşen HSYK 2. Dairesi ise soruşturma izni istenen 54 hakim ve savcıdan 49'u hakkında 'göreve devamlarının yargı erkinin nüfus ve itibarına zarar vereceği kanaatiyle geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırılmalarına' karar verdi.

Görevden uzaklaştırılan savcı ve hakimler arasında Şike Davası'nın hakimi Mehmet Ekinci ile savcısı Mehmet Berk de bulunuyor.

Söz konusu hakim ve savcılar hakkında müfettiş soruşturmasının tamamlanmasının ardından sonuç raporuna göre yeniden bir değerlendirme yapılacak ve gerekli görülmesi halinde ayrıca disiplin cezası verilecek veya meslekten ihraç edilecekler.

SELAM TEVHİD SORUŞTURMASINDA NE OLMUŞTU?
 
Selam Tevhid Örgütü soruşturması kapsamında yüzlerce kişinin dinlendiği ortaya çıkmıştı. HSYK 3. Dairesi'nin görevlendirdiği, müfettişler, 110 klasörden oluşan soruşturma dosyasını inceledikten sonra hazırladıkları raporda, bin 348 kez dinleme kararı verildiği ve bu kararların da 950 kez uzatıldığı vurgulandı. Raporda, 22’si savcı, 32’si hâkim olmak üzere suçlanan 54 yargı üyesinin açığa alınması istenirken, bu kişilerin “Başsavcılığın (paralel yapı) haklarında soruşturma başlatılan kolluk amir ve memurları ile sivil kişi konumundaki şüphelilerle fikir ve eylem birliği içerisinde, planlı ve sistematik bir şekilde yürütülen bir organizasyonun parçası olarak hareket ederek mesleğin şeref ve onurunu bozan veya mesleğe olan genel saygı ve güveni gideren nitelikte eylemlerde bulundukları” iddia edilmişti. HSYK 3. Dairesi, geçen perşembe günü 54 hâkim ve savcı hakkında soruşturma başlatıp, dosyalarını 2. Daire’ye göndermişti. (Hürriyet)