Yargıtay’ın Şike Davası dosyasını usulden mahkemeye iade etmesi nihai kararda 4 aylık ertelemeye neden olabilecek. Avukat Hasan Ali Ahi, “Son karar Nisan 2014’e kadar sarkabilir” dedi. 
ŞİKE Davası’nda sonbaharda karar çıkma beklentisi suya düştü. Yargıtay’ın dava dosyasını usule ilişkin bazı hatalar nedeniyle İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iade etmesi üç-dört aya varan oranda nihai kararın çıkmasını öteleyebilecek.  Oldukça kapsamlı davanın Yargıtay’da aşaması da hesaplanınca şike kararı Nisan 2014’e kalabilir. Yargıtay, dosyayı şu nedenlerle iade etti: Davaya katılma talepleri reddedilen Fenerbahçe Kongre Üyesi Kerim Turan Kerimoğlu ve Trabzonspor taraftarı Öztekin Bayrak ile sanık Aykut Aydın’ın baro tarafından atanan avukatı Hatice Odabaşı’na gerekçeli kararın tebliğ edilmemesi. 2) Maliye Bakanlığı’nın temyiz talebinden vazgeçildiğini belirtir ‘olur’ yazısının aslının dosyada bulunmaması. Bu arada Kerimoğlu, F.Bahçe’den ihraç kararını mahkemede bozdurduktan sonra 27 Temmuz’daki divan kuruluna katılınca tartışmalar yaşanmıştı.

YARGITAY’DA MAÇ DAHA BAŞLAMADI

ŞİMDİ mahkeme eksiklikleri giderip tekrar ama bu kez başsavcılığa değil doğrudan davayı nihayetlendirecek Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne gönderecek. Şike Davası avukatlarından Hasan Ali Ahi, nihai karar tarihinde bir sarkma olacağını söylüyor. Ahi., “Tebligat eksikliği gerekçeler arasında olduğu için eksiklerin giderilip dosyanın Yargıtay’a ulaşması iki ayı alır. Ocak şubat çıkması beklenen karar nisan ayını bulur” diyor.Yargıtay, eksiklikler giderilip dosya yeniden önüne geldikten sonra esastan incelemeye başlayacak. Hasılı şu aşamada gerçekleşen usulden iade yeni bir yargılamayı gerektirmediği için davanın nasıl sonuçlanacağına dair herhangi bir işaret içermiyor. Futbol tabiriyle Yargıtay’da maç daha başlamadı!.. Sonucu belirleyecek olan esasa ilişkin inceleme olacak.

YILDIRIM ADAY OLABİLİR

Yargıtay’ın usul yönünden dava dosyasını iade etmesi süreci başlattı ancak Aziz Yıldırım, önümüzdeki kasımda yeniden Fenerbahçe kongresinde aday olabilecek.