ŞİKE davasında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve Yargıtay'ın onama kararıyla cezaevine girmesi gündeme gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanacağı tarih belli oldu. Yıldırım’ın da arasında bulunduğu 6 kişi 13 Ocak 2015’de İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıkacak. Haklarında yeniden yargılama kararı verilen 6 kişi  “Şike”, “Şike yapmak için örgüt kurmak”, “Konut dokunulmazlığını ihlal”, “Örgüt üyeliği” gibi değişik suçlardan yeniden yargılanacak.

YENİDEN YARGILANMAYI TALEP ETMİŞTİ:
Şike davasında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve Yargıtay’ın onama kararının ardından cezaevine girmesi gündeme gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da arasında bulunduğu 6 kişinin avukatları aracılığı mahkemeye başvurarak yeniden yargılama talebinde bulunmuştu. Yıldırım’ın da arasında bulunduğu 6 kişinin talebini kabul etmesi ile yeniden yargılama süreci başlatılmış, infaz işlemleri de durdurulmuştu.

İTİRAZLA KESİNLEŞTİ:
İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu kararının taraflara tebliği ve görüşlerinin sorulması üzerine Trabzonspor Kulübü ile Bucaspor Kulübü bir üst mahkeme olan İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak yeniden yargılanma kararına itiraz etmişti. Trabzonspor ve Bucaspor’un itirazının reddedilmesi ile Yıldırım’ın da arasında bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanmasına ilişkin karar kesinleşmişti.