Yargıtay 5. dairesinin şike kararını onamasının ardından UEFA'nın Türkiye Futbol Federasyonu'ndan dosyayı istemesini yorumlayan Kazmaz, "UEFA, Yargıtay'ın vermiş olduğu kararı istiyor. Zaten UEFA, daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye ceza vermişti. Şahıslarla ilgiyi ceza verememişti. Çünkü tazminattan dolayı bu karar verilmemişti. Şimdi İngilizce olarak bu kararın metnini istiyor. TFF ve UEFA bir ay içinde kişilerle ilgili bir karar verecektir. Bu karar kişilerle ilgili cezaya dönük karar olursa UEFA, bu konuyu baştan görüşmek üzere toplanacak. Kişilerle ilgili kararı gözden geçirecektir." dedi.
 
TFF'nin ben şike ile ilgili defteri kapattım demesine rağmen bu defterin kapanmadığı görüşünü dile getiren Avukat Remzi Kazmaz, "TFF, inatçı ve ısrarlı bir şekilde şike ile ilgili kararı verdim. O dosyayı kapattım diyor. Bana göre o defter kapanmadı, tekrar açılacak. Bu dosya kişilerin cezaları ile ilgili olacak. Yargıtay'ın kararlarına uyarsa kişilerin ceza alması anlamına gelir. Bu durumda TFF'yi zora sokar. Ancak UEFA'nın kulüplere vermiş olduğu cezalarda bir artış olmaz." diye konuştu.
"UEFA'nın sonrasında TFF'den yaptırım ister mi ?" şeklindeki soruya ise Kazmaz, "UEFA vermişo olduğu karar sonrasında TFF'ye verdiğin karar doğrultusunda bu konuyu düşün ona göre kararını ver der. Direk onun yerine geçme olasığı ise TFF aksi karar verirse ortaya çıkabilir. UEFA'da şikeye sıfır tolerans hakkını kullanabilir. Zaten en son Londra'da yapılan toplantıda böyle bir karar aldılar." cevabını verdi.
 
TFF'nin Fenerbahçe'den şampiyonluk kupasını alıp almayacağı sorusuna da Remzi Kazmaz, şu karşılığı verdi: "Bugün yaşanan olayda şike olduğuğunu mahkeme, Yargıtay, UEFA, CAS kabul ediyor. Bir tek TFF kabul etmiyor. Burada da TFF Etik Kurulu teşvik ve şikeden bahsediyor. TFF, şike sahaya yansımadı diyor. UEFA'nın vereceği karar sonrası iki yol var. Birincisi TFF, ya baştan dosyayı ele alacak. Küme düşerme, şike, kişilerle ilgili cezaları verecek İkincisi de TFF, bu olayın altından kalkmayacağından istifa edecek. Artık TFF, çelişkili kararlar vermemeli ve istifa etmelidir."
 
KAZMAZ: TRABZONLULARI SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM
 
Avukat Remzi Kazmaz, her ortamda şampiyonluk kupasını isteyen Trabzonspor camiasını da şu uyarılarda bulundu:
"Trabzonspor, şampiyonluk kupasını almak için girişimlerde bulundu. Hak aramaları konusunda onların yanındayım. Fakat burada Fenerbahçe Başkanına, Fenerbahçe Kulübü'ne hakarete varan uslup kullanılmasın. Bu Türk futboluna hiçbir yarar getirmez. Kupa Fenerbahçe müzesinde olabilir. O kupayı ne Aziz Yıldırım almıştır, ne de Fenerbahçeli taratfarlar TFF'ye gidip almışlardır. Trabzon camiası hakkını TFF'de aramalıdır. Trabzonluları sağduyuya davet ediyorum."
 
TFF'NİN KULÜPLERE KÖTÜ TEZAHÜRATTAN CEZA VERMESİ
 
Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu'nun maçlarda yapılan kötü tezahüratlarla ilgili kararını değiştirmesini de eleştiren Avukat Kazmaz, yaşanan değişikliği şöyle yorumladı:
 
"TFF'nin yapmış olduğu bu değişiklik bana göre de çok manidardır. 51. maddedeki kötü tezahürat şiddete yönelik eylemlerin 120 saniye süreyi üst üste tekrar ederse hem para cezası verebiliryordu. Bunu sonuna kadar destekliyorum. Ancak yapılan değişiliğin zamanı çok manidar. Neredeyse tüm statlarda taraftralar tarafından 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk, her yer Taksim' sloganları atıldığı bir dönemde bu değişiklikler yapıldı. En son Fenerbahçe maçında küfür olmadı. Taraftarlar Mustafa Kemal'in askerleriyiz tezahüratı yaptı. Fenerbahçe'ye ceza geldi. TFF, yaşanan bu tehazüratların ardından siyasal düşenerek kendisini atayan Başbakan'a karşı bu olayların statlardan çıkarılması için böyle bir karar aldı diye düşünüyorum. Bu kararı da çok manidar buluyorum. "
 
 
(fanatik)