Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında sağlık kontrolünden geçirilen Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Murat Özaydınlı ve diğer 3 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldikten sonra Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek burada sağlık kontrolünden geçirilen Özaydınlı ile Fenerbahçe Futbol Takımı idari menajeri Hasan Çetinkaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Can Arat, eski hakem ve eski Gençlerbirliği Kulübü Genel Müdürü ve hakem Zafer Önder İpek'in sağlık kontrolleri tamamlandı.

Nevzat Şakar adliyede

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ifadesine başvurulmak üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Şakar'ın soruşturma kapsamında ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Nevzat Şakar, soruşturma kapsamında Atatürk Havalimanı'nda 11 Temmuz'da gözaltına alınmış, 12 Temmuz'da rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırılmıştı.

Şakar, gözaltı süresinin dolmasının ardından 15 Temmuz'da hastaneden taburcu edilmişti.

Senecky ve Uğur Uçar da ifade verdi

Ankaragücü Basın Sözcüsü Avni Kavlak, futbolda şike soruşturması kapsamında Slovakya'dan İstanbul'a giderek ifade veren Slovak kaleci Stefan Senecky'nin ülkesine döndüğünü, savunma oyuncusu Uğur Uçar'ın ise Ankara'da kampa katıldığını söyledi.

Kavlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Daha önce kendisine kulüp bulmasını söylediğimiz Senecky, Slovakya'dan İstanbul'a giderek ifadesini verdikten sonra ülkesine döndü" diye konuştu.

Kavlak, Senecky ile birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan Uğur Uçar'ın ise ifade verdikten sonra Ankara'ya dönerek Ankaragücü kampına katıldığını belirtti.

Korcan'ın ağabeyi emniyette

Bu arada Sivasspor'un kalecici Korcan Çelikay'ın ağabeyi de emniyete geldi.

Avukatlardan TFF'nin olası kararına şerh

Özaydınlı ve diğer 3 kişi, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İstanbul Barosu'na kayıtlı bir grup avukat, futbolda şike iddialarına hukuki mütalaalarını içeren dilekçeyi Futbol Federasyonu'na gönderdi. Avukatlardan İsmail Tepecik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soruşturma süresince hukuka aykırılıkların vicdanları yaraladığını ve bunun sürdürülmesinin hukuka güveni sarsacağını iddia etti.

Futbol Federasyonu'nun "bir an önce değil", "doğru karar almak zorunda" olduğunu belirtti.


Cnn Türk