Galatasaray LIV Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan basketbol maçı öncesinde çıkan olaylar sırasında Sırp taraftar Marko İvkoviç'in bıçakla öldürülmesiyle ilgili 53 yaşındaki Kadri Aktaş tutuklandı. Diğer 6 kişi ise savcının istediği adli kontrol tedbiri uygulanmadan serbest bırakıldı.

KASTEN ADAM ÖLDÜRMEK'TEN TUTUKLANDI

 Bakırköy Adalet Sarayı'na getirilen şüphelilerin iki saat süreyle savcılık ifadeleri alındı. Savcılık sorgusunun ardından olayın faili olduğu iddia edilen Kadri Aktaş, "tutuklama" talebiyle, diğer 6 şüpheli ise "adli kontrol" uygulanması talebiyle Bakırköy 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

"MANGAL YAPIYORDUK"

 Tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Kadri Aktaş'ın serbest meslek sahibi, bekar ve bir çocuk sahibi olduğunu söylediği belirtildi. Aktaş'ın savunmasında üzerine atılı adam öldürme suçlamasını kabul etmediğini, Galatasaray-Kızılyıldız basketbol karşılaşmasının olacağı yere yakın bir mahallede mangal yaptığını anlattığı öğrenildi. Aktaş'ın, bir anda yabancı taraftarların Galatasaray taraftarlarına taş, sopa ve çelik coplarla saldırmaya başladığını söylediği kaybedildi.

“FARKINDA OLMADAN BIÇAĞI ELİME ALMIŞIM"

 Aktaş'ın, "Bu olaylar üzerine bir anda bende hareketlendim. Farkında olmadan bıçağı elime almışım, bizde taşla sopalarla karşılık verdik. Bu sırada burnuma tekme veya yumruk gibi bir darbe aldım. Ben elimdeki bıçağı bacağa doğru salladım ancak isabet ettiremedim. Bana vuran şahıs daha sarışın ve daha uzun boyluydu. Ölen şahsın fiziksel özellikleri daha farklıydı. Ölen kişiyi ben bıçaklamadım. Suçlamayı kabul etmiyorum" dediği ifade edildi.

"KASTEN ADAM ÖLDÜRMEK" GEREKÇESİYLE TUTUKLANDI

Hakim Cemal Kök, şüpheli Kadri Aktaş'ın üzerine atılı "kasten adam öldürmek" suçunun niteliği, tanık anlatımları, delillerin tam toplanmamış olması, şüphelinin kaçma ihtimalinin bulunması ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalması göz önüne alınarak, tutuklanmasına karar verdi. Hakim Kök, dosya kapsamında toplanan deliller, mevcut delil durumu ve adli kontrol tedbirlerinin uygulanması koşullarının oluşmadığına kanaat vererek, 6 kişinin adli kontrol tedbiri uygulanmadan serbest bırakılmasına hükmetti.

“KADİR OLARAK BİLDİĞİM KİŞİ SIRP TARAFTARI BACAĞINDAN BIÇAKLADIĞINI SÖYLEDİ"

Serbest kalan şüphelilerden G.Y'nin de ifadesinde, “Basketbol maçını izlemeye gitmiştim. Otoparktayken ortalığın karıştığını gördüm. Rakip taraftarla hiç karşılaşmadım. Polisler biber gazı kullanınca gözlerim yandı. Bu nedenle yerimi değiştirdim. Haberlerde kaydım olduğunu öğrendim. Maça gitmeden önce maçlardan tanıdığım ismini Kadir olarak bildiğim kişinin burnu kanıyordu. Ne olduğunu sorduğumda, bir Sırp taraftar tarafından darbe aldığını ve Sırp taraftarı bacağından bıçakladığını söyledi. Kadir'in yüzünde çizikleri vardı. Kadir dışında da yaralı bir Galatasaray taraftarı görmedim" dediği kaydedildi.

“SIRP BİR TARAFTARA BIÇAKLA VURDUĞUNU İMA ETTİ"

Serbest kalan Y. A.'nın da, “Rakip taraftarlar bize meşaleler ve kaldırım taşlarını söküp atmaya başladılar. Koluma Sırplı bir taraftar koluma çelik bir copla vurdu. Kendisine kemerimle karşılık verdim. Polis biber gazı ile müdahale etti. Otoparkta 'Kadir' olarak bildiğim ancak sonradan Kadri Aktaş olduğunu öğrendiğim Galatasaray taraftarının burnunda kan vardı. Sırp bir taraftarın kendisine vurduğunu söyledi. Kendisinin de Sırp taraftara bıçakla vurduğunu ima etti" dediği öğrenildi. (dha)