Tahkim Kurulu karşısında 5 saat kendini savunan Fenerbahçe 'de Başkan Yıldırım, 50 dakika boyunca kendilerine yapılan haksızlığı dile getirdi.
 
Fenerbahçe’nin tarihi Tahkim Kurulu toplantısı TSİ 15.00’te başladı. Kurul, önce sarı-lacivertli kulübün avukatlarını dinledi, ardından hazırlanan savunma dosyasını inceledi. Duruşmanın en can alıcı tarafı Fenerbahçe’nin şike yapmakla suçlandığı maçların izlenip izlenmeyeceği idi. Tahkim Kurulu ilk incelemenin ardından sarı-lacivertli kulübün hazırladığı maç görüntülerini şahitlerle birlikte izleme kararı aldı.

Milliyet'in haberine göre; Saat 16.00’da Gençlerbirliği karşılaşmasının özetleri ekranda belirdi. Kurul üyeleri yaklaşık 1 saat 10 dakika boyunca bu maçın analizini yaptı, iddialarla savunmaları karşılaştırdı. Dersine iyi çalışan Fenerbahçe bu maçları yöneten hakemlerin karşılaşma raporlarını bile sundu. Hakemler açısından en ufak bir şüphenin oluşmadığının altı ısrarla çizildi. Tahkim Kurulu Gençlerbirliği maçı sırasında o dönem başkent ekibinde forma giyen Orhan Şam ile kaleci Serdar Kulbilge’nin de ifadelerine başvurdu. Orhan Şam tapelerde adı geçmemesine rağmen o dönem takım kaptanı olduğunu ve şike ile ilgili kulağına hiçbir şey gelmediğini belirtti.
 
"Yargısız infaz yapılıyor"
 
Tahkim Kurulu ardından Büyükşehir Belediye maçına geçerken, dosyadaki kilit isim Yusuf Turanlı ile o dönem Karabük formasını giyen Emenike’nin menajeri Erdem Konyar’ı da dinledi. İsviçre’ye giderken konuşma yapmayacağını düşünen Aziz Yıldırım’ın kulübünü ve kendisini savunma talebinin heyet tarafından kabul edilmesi günün en büyük sürprizi oldu. Yıldırım yaklaşık 50 dakika Tahkim Kurulu’na kendilerine verilen cezanın ne kadar haksız olduğunu anlattı ve sözlerini, “Bize yargısız infaz yapılıyor. Şike yaptığımıza dair bir tane belge gösterin. Elinizdeki tapelerde şike yaptığımıza dair tek kanıt yok. Eğer bulursanız soğaka çıkıp şike diye bağıracağım. Eğer bulamazsanız bizi aklayın. Yeter artık” ifadelerini kullandı. Tahkim Kurulu’nun 15 Temmuz’da kararını açıklaması bekleniyor.
"Kararlarını bilemeyiz"
 
Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök gazetecilerin ‘Karar sizce ne olur’ sorusuna “Karşımızda yüzlerini anlamadığımız insanlar vardı, kararlarını bilemeyiz” yanıtını verdi.
 
Palacios şaşırttı
 
İspanyol disiplin müfettişi Palacios’un Tahkim Kurulu’na sunduğu ana delilin 1.etik kurulu raporu ve buna bağlı olarak polis fezlekesinde yer alan yaklaşık 300 tapenin olduğu öğrenilmesi hayretle karşılandı. F.Bahçe’de avukatlar, “Ortada geçerli bir etik kurulu raporu varken geçersiz olan bir etik kurulu raporunun istenilen bu ceza talebine dayanak gösterilmesi bir skandaldır. Bu gelişme bize verilen ceza talebinin dayanaksız olduğunu gözler önüne seriyor”
 tepkisini gösterdiler
 
"Sağlam savunma yaptık"
 
Yaklaşık 7 saat süren savunmanın ardından açıklamalarda bulunan Fenerbahçe yöneticisi Deniz Tolga Aytöre, savunmalarını sağlam temellere dayandırdıklarını söyledi. Aytöre, “Uzun ve yorucu bir tempo oldu. Savunmamızı yaptık, ek delillerimizi sunduk, tanıklarımız dinlettik. Delillerimizin çok net olduğunu belirttik. Bence iyi geçti. Duruşmanın uzun sürmesi, olumlu veya olumsuz olarak değerlendirilmemeli. Disiplin müfettişi daha önce kullanmadığı argümanlar kullandı“ dedi.
 
Rahatsızlıklarının artarak devam ettiğini söyleyen Aytöre, “Rahatsızlıklarımız artarak devam ediyor. Yeri geliyor müfettiş polis fezlekesine dayanıyor, birden dönüyor TFF’nin kararlarını baz almak gerekiyor diyor. Her soruya cevap verecek bir savunma yaptık. Bizler hukukçuyuz, karara göre görüşürüz” diye konuştu.

Kimleri dinlediler?
 Murat Öztürk
 Orhan Şam
 Serdar Kulbilge
 İlhan Ekşioğlu
 Yusuf Turanlı
 Erdem Konyar
 Ümit Aydın
 Korcan Çelikay
 Ertuğrul Özkök
 Mehmet Yıldız
 Aziz Yıldırım
 
Hangi maçı kim yönetmişti?
 Fenerbahçeli yöneticiler şüpheli maçların hakem raporlarını da savunma dosyasına eklerken, FIFA kokartlı hakemlerin şikeyi ima eden tek bir düşüncelerinin olmadığı vurgulandı.
 
G.Birliği - F.Bahçe: 2-4 (Özgür Yankaya)
 F.Bahçe - B.Belediye: 2-0 (Fırat Aydınus)
 F.Bahçe - A.Gücü: 6-0 (Cüneyt Çakır)
 Sivas - F.Bahçe: 3-4 (Fırat Aydınus)