BÜLENT KARADAŞ
 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2 milyon 8 bin 413 amatör sporcuyu sosyal güvenlik şemsiyesi altına alan ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanmasına imkân tanıyan protokole imza attı. 2 milyondan fazla amatör sporcuyu yakından ilgilendiren protokolün imzalanması ile birlikte özellikle amatör futbol sahalarında top koştururken sakatlanan ve yararlanan 250 bin amatör futbolcu da sağlık güvencesine kavuşmuş oldu.

Bakan Suat Kılıç, özellikle amatör sporcular adına tarihî bir imza attıklarını belirterek şunları söyledi: “Bu protokol uygulamaya geçtiğinde ortaya çıkacak neticeler dikkat çekecektir. 2 milyonu aşkın faal amatör sporcumuz bu imzalar sayesinde normal kamu sağlık sisteminin dışına çıkmaksızın sağlık hizmetlerinden istifade edecekler. Amatörlerin uzun süreli spor hayatlarına devam etme arzuları üzerinde de ciddi bir tesir meydana getirecektir.”
 
Bakan Kılıç, bu imzaların özellikle İstanbul 2020 yolunda Türk sporuna önemli bir katkı sağlayacağını da vurguladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’de 3 milyon 907 bin 285 amatör sporcu yer alıyor. Ancak bu sporculardan 2 milyon 8 bin 413’ü aktif olarak spor yaşamını sürdürüyor.
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise 2 milyon amatör sporcumuzun sağlık güvencesine kavuşmasının spora olan ilgiyi artıracağına işaret ederek, “Her bir yaşta 1 milyon gencimiz var. Amatör sporcular dediğimiz zaman en azından 10 milyonluk bir genç kitlemiz var. Bunun yarısını en azından amatör sporların içinde görmek, ülkemizin geleceği adına, sağlıklı nesiller adına için önemli.” açıklamasını yaptı.