İstanbul Valiliği Afet Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Komisyon Başkanı Nazım Ekren, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın yanı sıra, kulüp temsilcileri de katıldı.

Ekren, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, 1 ayı aşkın zaman diliminde Ankara'da sportif etkinliklerle ilgili kişi ve kuruluşlarla görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Cumartesi ve Pazar gün de aynı amaçla İstanbul'da toplantılar yaptık. Cumartesi günü Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı ile görüştük. Pazar günü de sayın bakanımızla birlikte son gelişmeler konusunda TBMM'nin gündemine gelen Sporda Şiddeti Ve Düzensizliği Önleme Yasa Tasarısı'yla ilgili görüşmelerde bulunduk. Bugün de sayın valimiz ve emniyet müdürümüzün organize ettiği, bizim için de son derece yararlı olan İl Spor Güvenlik toplantısında beraber olduk. Maçlarla ilgili düzenleme ve tedbirlerin hangi süreçlerden geçtiğini, nasıl bir yaklaşım geliştirildiğini, sportif cezalarının oluşum ve uygulama biçimini, son olarak da düzensizliği ve şiddeti önleme tasarısının bir değerlendirmesini yaptık. Komisyon üyeleri olarak son derece memnunuz.''

İstanbul Valisi Mutlu ise komisyonla İl Spor Güvenlik Kurulu'nun çalışmalarıyla ilgili değerlendirmeleri paylaştıklarını vurgulayarak, ''Toplantımız çok yararlı geçti. Ümit ediyoruz ki, hazırlanmış olan tasarı kapsamında getirilen tedbirler, arzu etmiş olduğumuz spordaki barış, kardeşlik ruhunun daha güçlü bir şekilde tesis edilmesinde önemli rol oynayacaktır. Vermiş olduğumuz bilgiler çerçevesinde, komisyonumuzun bunları en iyi şekilde değerlendireceklerini biliyorum'' dedi.

Emniyet Müdürü Çapkın ise Sporda Şiddeti ve Düzensizliği Önleme Yasası'nın, Türkiye şartlarında olmazsa olmazlardan olduğunun anlaşıldığını belirterek, ''Bu yasa en mükemmel şekle gelsin diye yapılan çalışmalardan bir parça bugünkü toplantı. Değerli parlamenterlerimiz sağolsunlar bizi de dinlediler. Yasanın en mükemmel şekilde bir an önce çıkacağını ümit ediyorum ve diliyorum'' ifadesini kullandı.


AA