Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kadın ve çocukların rahat futbol maçı izleyebilmeleri için "Aile Tribünü" oluşturabileceklerini söyledi.
Gazeteci Ömer Şahin'in Kanal A'daki "Görüş Farkı" programına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, futbol seyir kültürünü değiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, şöyle dedi:
"Futbol, kadın-erkek arasına giren, ilişkileri soğutan sektör olmasın. İzlenecekse dizi de, maç da birlikte izlensin. Kadın ve çocuklar daha çok maçlara gitmeli. Eşi, çocuğunu yanına alıp gitmeli. Özel Aile Tribünü başlangıçta denenebilir. Esas hedefimiz tribünlerin tamamına insanlar aileleriyle birlikte gidip, maç izlemeli."
Bunu gerçekleştirebilmek için önümüzdeki günlerde adım atacaklarını açıklayan Kılıç, futbol kulübü yöneticileri ve taraftar gruplarıyla bir araya geleceklerini ifade etti.

-ŞİKE OPERASYONU-

Futbolu sarsan "şike operasyonu"nu değerlendiren Bakan Kılıç, tutuklanan kulüp başkanlarına "suçlu" muamelesi yapılmamasını isteyerek, "Tutukluluk saygınlıktan bir şey götürmemeli. Kimse peşinen suçlu veya suçsuz ilan edilmesin" dedi.
Bakanlık olarak operasyon konusunda bilgi sahibi olmadıklarını söyleyen Kılıç, "Çok net ifade edeyim. Şu anda federasyon yetkilileri bile şahsımdan daha çok bilgi sahibi. Bu konunun detayını bilmemizin de gereği yok. Yetkili olan federasyondur" dedi.
Futboldaki "şike operasyonu" ile Deniz Feneri davasındaki tutuklamaların hükümet ile ilişkilendirilmesinin yanlış olduğunu belirten Bakan Kılıç, "Bunlar ne birbiriyle ne de hükümetle ilişkilendirilebilir. İkisi de yanlıştır" dedi.

-"NE DÜŞECEKLERİ NE DÜŞMEYECEKLERİ KONUSUNDA GARANTİ VERMEM MÜMKÜN DEĞİL"-

"FB, BJK, TS küme düşecek mi" sorusuna ise Kılıç, şöyle dedi:
"Ne düşecekleri, ne düşmeyecekleri konusunda garanti vermem mümkün değil. Böyle bir yetkimiz de yok. Bununla ilgili kim ne söylerse söylesin haddini aşmış olur. Federasyonu rahat bırakıp, sağlıklı karar almalarını sağlamak lazım. Herkesin yargıya güvenmeyi öğrenmesi gerekiyor. Hiçbir siyasetçinin, gazetecinin bildiği İstanbul savcılarının bildiğinin yüzde 10'u kadar bile değildir. Taraftarların incitilmemesi gerekir."
Süper Lig'in başlama tarihinin bir ay ileriye atılabileceğine işaret eden Bakan Kılıç, bu konuda federasyona bir telkinde bulunmadıklarını da ifade etti.
Futbolda şike operasyonu ile "Ergenekon Davası" arasında ilişki olup olmadığı sorusuna ise Kılıç, "Benim elimde öyle bir delil yok. Savcı da var mı o yönde bir duyumum da yok. Savcının iradesi dışında bu tarz yorumlar yapmayı doğru, sıhhatli bulmam. Yargı, hukuk sistemi artık her türlü iddianın üzerine gidebiliyor" dedi.
Yaşanan gelişmeleri "Fenerbahçe operasyonu" gibi görmenin yanlış olacağına da dikkat çeken Bakan Kılıç, "Gönlümden geçen savcılık makamının iddianameyi aceleye getirmeden, ağırdan da almaksızın hızla delilleri tamamlayarak mahkemeye intikal ettirmesidir" dedi.(ANKA)