1- Çizgi hakemi uygulaması 2016-2017 sezonu itibariyle olmayacak.

 

2- Kırmızı kartlık hareket, temas olmasa dahi kırmızı kart gösterilerek cezalandırılacak. Temas şartı aranmayacak.

 

3- Santra vuruşunun ileriye yapılma zorunluluğu kaldırıldı. Artık santra vuruşları geriye doğru da gerçekleştirilebilecek.

 

4- Ekipman değişikliği için kenara gelen oyuncular oyunun durmasını beklemeyecek. Hakemden izin alarak oyuna dönebilecek.

 

MAÇTAN ÖNCE KIRMIZI ÇIKABİLECEK

 

5- Ceza alanı içerisinde bariz gol şansı içeren faul pozisyonlarında doğrudan üçlü cezaya (penaltı, kırmızı kart, bir karşılaşmadan men) sebep olan karar hafifletilecek.

 

6- Penaltı atışı öncesi çizgiyi terk eden kaleci sararacak. Vuruş öncesinde ceza sahasına giren oyuncular da sarı kart görecek ve penaltı tekrar edilmeyecek.

 

7- İlk 11’deki bir oyuncu maç başlamadan kırmızı görebilecek. Onun yerine başka bir isim kadroya dahil edilebilecek. Yedek oyuncunun kırmızı kart görmesi halinde listeye yeni oyuncu eklenmeyecek.

 

8- Eğer sahaya yabancı biri (oyuncu listesindekiler, yedekler, oyundan çıkanlar, kırmızı kart görenler, teknik heyet, yetkililer hariç) girer ve o sırada top da kaleye doğru gidip gol olursa ve sahaya giren kişi savunma oyuncusunu engellemez ya da topa bir müdahalede bulunmaz ise gol geçerli olacak.