Dün 3 yönetim kurulu üyesinin istifa ettiği bordo-mavili kulüpte bugün de Trabzonspor Hukuk Kurulu üyesi avukatlar istifalarını açıkladı. Kurul üyeleri avukatlar Hakan Orhan, Atilla Dilaver ve Erdem Egemen, yaptıkları ortak açıklamada, Demirören'e desteğin şikeye karşı sürdürülen hukuki sürece zarar verdiği savunuldu.

'Trabzonspor'un 2011 şampiyonluğu şikeyle çalınmıştır' ifadeleriyle başlayan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Demirören federasyonu, 2012 senesinde şike faillerini hukuka aykırı şekilde aklayarak, Trabzonspor'un hakkını gasp etmiş; şikeyi kupayla ödüllendirmiştir. Bu durum; UEFA Disiplin Kurulu, UEFA Temyiz Kurulu, Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) ve İsviçre Federal Mahkemesi tarafından da teyit edilmiştir. Kulübümüzün, Demirören federasyonuna yaptığı müteaddit başvurular da reddedilmiştir. Demirören federasyonu ve onun kurulları; Türkiye spor tarihinin en karanlık sayfasının yazarlarıdır."

"DESTEK ŞİKEYE KARŞI SÜRDÜRÜLEN HUKUKİ SÜRECE ZARAR VERMİŞTİR"

Hukuk Kurulu'nun, şikeye karşı mücadele iradesine sahip olduğunu beyan eden Trabzonspor yönetimince, ocak 2014'te göreve davet edildiğini hatırlatan açıklamada, "Adalet için gönüllülük ve bedelsizlik esasları altında Kurulumuz göreve başlamıştır. Kulübümüzün hakkını gasp eden Demirören federasyonu, şike failleri ve temsil ettikleri kulüpler; Kurulumuz tarafından Ocak ve Mayıs 2014'te UEFA ve FIFA'ya şikayet edilmiştir. Şikayetimizle başlayan soruşturma halen sürmektedir. İçinde bulunduğumuz hafta, Türkiye Futbol Federasyonu genel kurul toplantısı yapılmıştır. Toplantı sürecinde, Trabzonspor yönetiminin iradesinin, Demirören federasyonuna destek vermek yönünde oluştuğu görülmüştür. Mezkûr destek, şikeye karşı sürdürülen hukuki sürece zarar vermiştir. Hukuki mücadelenin, Demirören federasyonuna destek veren irade gölgesinde, sağlıklı olarak devam etmesi imkânı bulunmamaktadır. Belirttiğimiz nedenlerle, Hukuk Kurulumuz, bugün itibariyle istifa etmiştir. Şikeye karşı haklı mücadelemize, her zaman olduğu gibi taraftarlarımızla birlikte devam edeceğiz. Trabzonspor'un haklarını geri alma yönünde samimi bir irade oluştuğunda; göreve en ön safta hazır olduğumuzu hatırlatmak isteriz." ifadeleri kullanıldı.